Begić: Kakve veze ima gorivo sa vitalnim nacionalnim interesom? – Nisu se pojavili oni koji su izabrani na izborima

3 min. čitanja

Zlatan Begić, aktuelni državni parlamentarac i potpredsjednik DF-a, sinoć je komentarisao dešavanja oko Općih izbora, izlaznost birača, izborni rezultat DF-a, ali i rad parlamentaraca

Govoreći o rezultatu DF-a na izborima, on kaže kako su u ovoj stranci zadovoljni. Potvrda je to, kako kaže, da je Demokratska fronta na dobrom putu.

– U DF-u smo zadovoljni i čekali smo potvrdu naroda da li je ispravno ono što smo do sada radili. Narod je to potvrdio, imamo veliki skok u skoro svim izbornim jedinicama i to nam je potvrda da smo na dobrom putu sa kojeg nećemo skrenuti. Uvijek može bolje, ali imajući u vidu strašan udar na DF i ono što smo zastupali, možemo biti zadivoljni. Bez obzira na sve, narod nikada ne treba potcjenjivati, jasno je rekao šta misli o DF-u i mi nastavljamo dalje, rekao je Begić.

Kaže da je izlaznost birača na ove izbore bila veća nego što to prikazuje statistika.

– Imao sam drugačiji lični dojam. Svaka apstinencija preko 15-20 posto je zabrinjavajuća, s tim se ne možemo pohvaliti. Moramo graditi građansku svijest, zemlja je u teškoj situaciji. Mi nemamo probleme karakteristične za druge zemlje, ovdje je situacija dosta složenija. Mora se izaći na izbore i svojim glasom usmjeriti politički koloplet u normalnom pravcu, kazao je on u intervjuu za Hayat.

Izbori su, prema Begićevom mišljenju, donijeli promjene.

– Mali broj stranaka je napravio skok. Time je narod jasno poslao svoju poruku koju ćemo poštovati. Imamo promjenu u Predsjedništvu i to je volja naroda koju treba poštovati. Naša demokratija se ostvaruje u sistemu koji podsjeća na aparthejd. Šta gorivo ima sa vitalnim nacionalnim interesima konstitutivnih naroda?! To je odluka koja se tiče svakog građanina i njegovog budžeta. To ide u Dom naroda i Dom naroda to sve blokira. Zato što se nisu pojavili oni koji su izabrani na izborima. Malo je i do građana. Taj dio građana koji je u institucije poslao političku partiju koja koči procese ima pravo da se ljute samo na sebe, istakao je Suljagić.

Podijeli ovaj članak