NAJAVA : 31. književni susreti ”Stazama djetinjstva

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na 31. izdanje Književnih susreta ‘’Stazama djetinjstva’’, druženja književnika za djecu koji već treću deceniju pričaju i stvaraju priče, njeguju književnost za djecu i okupljaju ljubitelje lijepe riječi i mašte. Organizator 31. književnih susreta je JU Kulturno sportski centar Bosanska Krupa. Susreti počinju u ponedjeljak, 14.10.2024.godine i trajaće čitavu sedmicu.

Od predstavljanja pisaca, do radionica u školama, predstava za djecu, te nagrada, ovogodišnji susreti bogata su kulturna poslastica i za djecu i za odrasle.

 

Ova manifestacija, duboko ukorijenjena u tradiciju Bosanske Krupe, nastavlja da inspiriše i njeguje ljepote književnosti, ali i tradiciju posjete dječjih pisaca koje čitamo u školi koji nam u bosanskokrupskim školama i Centru za kulturu, uživo pričaju priče i oživljavaju svoje likove.

 

Više od tri decenije književni susreti “Stazama djetinjstva” okupljaju ugledne autore, čije su riječi oblikovale djetinjstvo generacija. Ovogodišnji skup reafirmira važnost književnosti za djecu, naglašavajući kako priče ne samo da obrazuju već i potiču kreativnost, radoznalost i vrijednosti koje trebamo živjeti. Ovaj je događaj svijetla tačka bosanskokrupskog ali i bh.kulturnog naslijeđa, pokazujući istrajnost, kvalitetu i posvećenost njegovanja mladih čitalaca i druženja sa renomiranim piscima naše države.

 

Dosljednost i tradicija ove književne manifestacije čine je jednim od najznačajnijih kulturnih događaja na našim prostorima. Predstavlja kontinuitet pripovijedanja, trajnu moć riječi i duboku vezu između autora i njihovih čitalaca. Manifestacija svake godine jača svoju misiju približavanja kvalitetne literature djeci, poticanja njihove ljubavi prema čitanju i njegovanja trajnog odnosa s pisanom riječju. Tako i ove godine, program je raznovrstan i bogat aktivnostima, koji privlače različite generacije.

 

Pridružite nam se u Bosanskoj Krupi dok slavimo moć dječje književnosti i odajemo počast piscima koji nastavljaju koračati stazama djetinjstva donoseći radost, znanje i maštu. Slavimo tradiciju koja nastavlja da napreduje, radi naše djece i njihove neograničene budućnosti.

 

Ne propustite ovu posebnu priliku da budete dio književnog putovanja koje je oblikovalo mnogobrojna djetinjstva i nastavit će to činiti još mnogo godina.

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare