Kćerka ratnog zločinca iz kafane vrijeđala muslimane: Elviri Abdić Jelenović smeta ezan u Velikoj Kladuši

Dodaj komentar
2 min. čitanja
Elvira Abdić Jelenović, predsjednica Laburističke stranke i kćerka osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, ponovo je izazvala lavinu kritika zbog svojih neodgovornih i uvredljivih izjava o muslimanima u Velikoj Kladuši.
Na snimku koji kruži društvenim mrežama, Abdić Jelenović je bez ikakve osjetljivosti i poštovanja prema vjerskim osjećanjima lokalne muslimanske zajednice, omalovažavala učenje ezana, javno negirajući tradiciju koja je prisutna u ovoj sredini stoljećima.

“Mogu oni pojačavati zvučnike koliko hoće kada se uči podne ili šta već, samo da skrenu pažnju na sebe. Svi znamo da toga ranije nije bilo, s džamije se nije čulo. Nisam ja to izmislila,” izjavila je Abdić Jelenović, u potpunosti ignorišući vjersku tradiciju i kulturu muslimanske zajednice kojoj je Velika Kladuša dom.

Njene izjave nisu samo neumjesne, već i opasne, jer dolaze u vrijeme kada su društvene podjele i tenzije u ovoj regiji već dovoljno izražene.

Ovo nije prvi put da se Abdić Jelenović našla u centru skandala. Njena sumnjiva upravljačka praksa već je bila na meti kritika. U izvještaju Službe za reviziju finansiranja političkih stranaka, objavljenom 2021. godine, otkriveno je da je Laburistička stranka tokom 2019. isplatila preko 40.000 KM Abdić Jelenović i drugim funkcionerima bez valjane finansijske dokumentacije. Uprkos tim ozbiljnim optužbama, ona je nastavila voditi stranku kao da su pravila i odgovornost nešto što za nju ne vrijedi.

Javnost s pravom postavlja pitanje: do kada će Elvira Abdić Jelenović, osoba čija je politička i moralna reputacija ozbiljno dovedena u pitanje, koristiti svoju funkciju za širenje podjela i provokacija?

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare