ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „SEPTEMBARSKI DANI SLOBODE 2024“ PRVIM SPORTSKIM DOGAĐAJEM U GRADSKOJ SPORTSKOJ DVORANI BOSANSKA KRUPA

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Tokom posljednjeg septembarskog vikenda je održan prvi sportski događaj u Gradskoj sportskoj dvorani Bosanska Krupa, 19. Memorijalni međunarodni turnir u košarci „Fikret Avdagić 2024“, pod pokroviteljstvom grada Bosanska Krupa, gradonačelnika Armina Halitovića, Gradskog sportskog saveza Bosanska Krupa, te JU „Kulturno-sportski centar“ Bosanska Krupa, što ujedno označava i završetak bosanskokrupske manifestacije „Septembarski dani slobode 2024“.

Dvodnevni 19. Memorijalni međunarodni turnir u košarci „Fikret Avdagić 2024“ je u subotu obraćajući se prisutnima, otvorio gradonačelnik grada Bosanska Krupa, Armin Halitović.

Svoje učešće uzeli su Košarkaški klub „Bratstvo“ Bosanska Krupa, Košarkaški klub „Bosna XXL“ Bihać i Košarkaški klub „Rovinj“ iz Rovinja.

Nakon fer i korektnih odigranih utakmica, prvo mjesto je osvojila ekipa iz  Košarkaškog kluba „Rovinj“ iz Rovinja, drugo mjesto su zauzeli bosanskokrupski košarkaši iz Košarkaškog kluba „Bratstvo“, a treće mjesto pripalo je Košarkaškom klubu „Bosna XXL“ iz Bihaća, dok je MVP Robert Drežnjak iz Košarkaškog kluba „Rovinj“ iz Rovinja.

Pored takmičenja, učešćem na turnirima igrači stiču nova poznanstva, promovišući sport, gradove i države iz kojih dolaze, njegujući kulturu sjećanja i čuvajući od zaborava najvažnije trenutke bosanskokrupske historije.

„Okupili smo se da uveličamo lik i djelo Fikreta Avdagića, našeg suborca, suigrača i ličnog mog prijatelja, koji je svoj život dao, da bi mi danas uživali u blagodati slobode“, ističe za Radio Bosanska Krupa, predsjednik i trener bosanskokrupskog Košarkaškog kluba „Bratstvo“, Ismet Alagić.

Fikret Avdagić je 1994. godine, kao pripadnik 511. Slavne brigade, poginuo u 24. godini života.

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare