Ultramaratonci istrčali šesti po redu ultramaraton Bihać – Bosanska Otoka

2 min. čitanja

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine , atletski klub ‘Svjetlost’ Bosanska Krupa i atletski klub ‘Bihać’ iz Bihaća organizirali su šesti po redu Ultramaraton Bihać – Bosanska Otoka.  Ovo izazovno trčanje nije bio samo fizički podvig –  to je dokaz otpornosti i snage ukorijenjene u narodu Bosne i Hercegovine i ovog kraja.

Ovaj ultramaraton trčali su trkači različitih profila, uzrasta i sposobnosti, utjelovljujući upravo raznolikost koja Bosnu i Hercegovinu čini jedinstvenom.

Ultramaraton služi kao podsjetnik na značaj Dana nezavisnosti, naše slobode i nezavisnosti domovine, ali i kao odavanje počasti svima onima koji su svoje živote dali za ovu slobodu i nezavisnost. Ultramaratonci su s ponosom nosili zastave, utrčavajući u Bosanskoj Krupi i Otoci, gdje su proučili Fatihu i odali počast i položili cvijeće na Centralnom spomen obilježju u Bosanskoj Krupi i na Spomen obilježju u Bosanskoj Otici.

U Bosanskoj Krupi, od Kapetanovog jezera, nekih 4 kilometra od grada, pridružili su se i ove godine djeca trkači, koji su zajedno s ultramaratoncima, trčali do spomen obilježja. Od Ljusine i Ćevanuša, naredna grupa djece trčali su i zajedno ušli cilj, čime je završen ovogodišnji šesti ultramaraton Bihać – Bosanska Otoka.

U ime organizacije, Samir Šabić se zahvalio svim ultramaratoncima, djeci koja su se pridružila ovogodišnjem ultramaratonu, gradonačelniku grada Bosanska Krupa Arminu Halitoviću, koji se pridružio na cilju u Bosanskoj Krupi, svim sugrađanima koji su izišli na Trg da podrže ovu aktivnost i pozdrave ultramaratonce, ali i svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji i održavanju ovog ultramaratona.

 

Krater.ba

Podijeli ovaj članak