Akcija “Jedan slatkiš,jedno dijete” uspješno realizirana u Bos.Krupi

1 min. čitanja

Članovi Vijeća učenika JU Opća gimnazija „Bosanska Krupa“ su tokom  novogodišnjih praznika uspješno realizovali humantiranu akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“.

Vrijedni učenici su organizovali kolačijadu te prodavali kolače na Novogodišnjem sajmu u okviru bosanskokrupske Zimske priče. Prikupili su znatan broj sredstava zahvaljujući podršci sugrađana s kojima su kupili slatkiše te napravili novogodišnje paketiće koji su podijeljeni djeci JU Socijalno pedagoške životne zajednice u Bosanskoj Krupi.

„To je osjećaj koji se stvarno ne može opisati i stvarno se čovjek jako dobro osjeća poslije toga, jer znaš da si uradio nešto jako dobro i za sebe i za svoju okolinu i da si nekoga usrećio“, ističe Delila Hadžić, predsjednica Vijeća učenika JU Opća gimnazija „Bosanska Krupa“.

„Jedan slatkiš, jedno dijete“ je aktivnost koju bosanskokrupska gimnazija uspješno provodi već dugi niz godina, kao i većina škola širom Bosne i Hercegovine. Naši srednjoškolci, ali i sugrađani su po ko zna koji put pokazali svoju humanost i pripadnost zajednici učestvujući u ovoj slatkoj novogodišnjoj misiji.

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak