Policija o događaju u kojem je učestvovao savjetnik Dodika: Nema dokaza za krivično djelo

2 min. čitanja

Policija u Trebinju izdala je saopćenje povodom današnjeg incidenta koji se dogodio u tom gradu. Naime, prema informacijama iz saopćenja, savjetnik Milorada Dodika, Branislav Okuka, potegao je pištolj na biznismena Momčila Mandića.

Iz PU Trebinje nisu navodili imena aktera ovog incidenta, ali prema inicijalima koje su naveli, lako se može zaključiti o kojim se osobama radi. U saopćenju se ističe da su policijski službenici lišili slobode lice inicijala S.L., za kojim je bila raspisana Centralna potjernica. Lice je uhapšeno tokom verbalnog sukoba između lica inicijala B.O. i M.M. na raskrsnici ulica Kralja Petra i Oslobodioca i Cara Lazara.

Nakon hapšenja, policijski službenici su saslušali lica inicijala B.O. i M.M., kao i lice inicijala S.L. koje je bilo u pratnji lica inicijala M.M. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju je obaviješten o ovom događaju i izjasnio se da nema elemenata krivičnog djela. Ipak, ističe se da je istraga i dalje u toku.

Prema saznanjima BN televizije, Branislav Okuka, savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izazvao je veliki incident u Trebinju kada je izvukao pištolj na biznismena Momčila Mandića.

Incident ovakve prirode, posebno kada je u njega involvirana osoba koja je bliska političkom vrhu, izaziva zabrinutost u javnosti. Očekuje se dalji razvoj situacije i epiloga ovog događaja.

Podijeli ovaj članak