UZNEMIRUJUĆE: Djevojčica (5) poginula, a njen brat teško povrijeđen u padu vojnog aviona u Italiji

2 min. čitanja

Jedan vojni avion iz Italije je nedavno doživio nesreću tokom vježbi u Torinu. Avion pada tokom polijetanja sa torinskog aerodroma Caselle, i pogadja automobil na zemlji, usmrćujući petogodišnju djevojčicu koja se nalazila u autu. Srećom, pilot aviona je preživio nesreću, ali nije povrijeđen.

Prema izvještajima talijanske novinske agencije AGI, devetogodišnji brat poginule djevojčice je teško povrijeđen, dok roditelji i pilot nisu u životnoj opasnosti. Svi povrijeđeni su prevezeni u bolnicu zbog opekotina različitog stepena.

Ova nesreća se desila tokom vježbe povodom obilježavanja 100. godišnjice zračnih snaga. Avion je bio u fazi uzlijetanja kada je možda došlo do sudara sa jatom ptica, što je dovelo do naglog pada aviona. Pilot je uspio iskočiti iz aviona prije pada, ali je u šoku.

Snimci nesreće su se brzo proširili društvenim mrežama, a talijanski mediji su također izvještavali o tom incidentu. Ova nesreća je podsjetnik na to koliko su vježbe vojnih aviona rizične, čak i kada su poduzete sve mjere predostrožnosti.

Ovaj događaj je tragedija za porodicu djevojčice koja je izgubila život, kao i za cijelu zajednicu koja je potresena ovim događajem. Nadamo se da će povrijeđeni brzo se oporaviti od svojih povreda i da će pilot dobiti svu potrebnu podršku u izlasku iz šoka.

Podijeli ovaj članak