Kadirov se pojavio u videu kako šeta sa svojom porodicom uprkos glasinama o njegovoj teškoj bolesti.

1 min. čitanja

Umar Daudov, pomoćnik Ramzana Kadirova, vođe Čečenije, podijelio je video na društvenim mrežama koji prikazuje Kadirova tokom večernje šetnje s porodicom. Ovaj video objavljen je kao odgovor na glasine o navodnoj teškoj bolesti vođe.

“Večernja šetnja bila je odličan završetak večere s porodicom. Iskoristite ove sretne trenutke, prijatelji. Nađite vremena i posvetite više pažnje svojoj porodici. Odmorite se od gužve i ugodite sebi i njima”, stoji u opisu videa na Instagramu pomoćnika Kadirova.

Glasine o njegovoj bolesti su se pojavile jučer, a glasnogovornik ukrajinske obavještajne službe Andrij Jusov izjavio je da je Kadirov u komi nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Ove informacije su navodno potvrđene iz različitih izvora u doktorskim i političkim krugovima.

Ipak, ovo nije prvi put da su se pojavile glasine o zdravstvenom stanju vođe Čečenije. U martu ove godine, također su kružile informacije o trovanju i bolesti bubrega.

Ostaje nejasno da li su ove glasine tačne ili ne. U svakom slučaju, objavljivanje videa s večernjom šetnjom Kadirova s porodicom ima za cilj umiriti javnost i pokazati da je vođa Čečenije dobro.

Podijeli ovaj članak