Papa ponovno pokazao humanost: Poziv vjernicima na molitvu i solidarnost s narodom Libije

2 min. čitanja

Papa Franjo izrazio je svoju duboku tugu i uputio apel za molitvu za žrtve nedavnih tragedija u Libiji, Maroku i Ukrajini.

U Libiji, gdje su se nedavno dogodili nasilni sukobi, papa Franjo poziva sve vjernike da se pridruže njegovoj molitvi za one koji su izgubili život, članove njihovih porodica i za prognanike. On ističe da je solidarnost s njima vrlo važna i traži da se pruži podrška braći i sestrama koji su pogođeni ovom tragedijom.

Papa Franjo također izražava svoju iskrenu sućut prema Maroku koji je nedavno pogodio razoran potres u kojem je stradalo više od 3000 ljudi. On poziva vjernike da se mole za Maroko i njegove stanovnike, kako bi im Gospodin dao snagu da se oporave od ove strašne nesreće.

U svojim molitvama, papa Franjo također ne zaboravlja Ukrajinu koja se već duže vrijeme bori s ruskim invazijama i sukobima. On ističe da su patnje Ukrajinaca uvijek u njihovim mislima i srcima te poziva na molitvu za mir u ovom mučeničkom području.

Apel pape Franje za molitvu upućen je svim vjernicima diljem svijeta, s ciljem da se solidariziraju s žrtvama i izraze svoju podršku za njih. Molitva je jedan od načina da se izrazi sućut i pruži podrška u teškim vremenima, te papa Franjo potiče sve da se mole za mir u svijetu i za sve one koji prolaze kroz teška vremena.

Podijeli ovaj članak