Xiaomi potvrdio: Evo kada stiže Xiaomi 13T serija u Evropu

2 min. čitanja

Nakon što se pojavila informacija poznatog leakera o mogućem datumu predstavljanja Xiaomi 13T serije, iz Xiaomija su potvrdili datum predstavljanja ove serije.

Iako se očekivalo da će nova T serija biti predstavljena 01.09.2023. godine, to se nije desilo. Xiaomi 13T serija stići će krajem ovog mjeseca, tačnije 26.09.2023. godine.

Ovu informaciju podijelio je osnivač i izvršni direktor kineske kompanije Lei Jun na svom X profilu. Na fotografiji koju je on objavio stoji i to da će događaj biti održan u Berlinu sa početkom u 14 sati, a bit će prenošen uživo putem Xiaomijeve službene web stranice (Mi.com).

Pored toga, Jun je otkrio da će Xiaomi 13T serija stići u saradnji sa Leicom, što znači da će kamere uređaja biti optimizovane od strane poznatog njemačkog brenda. Stoga, možete očekivati, između ostalog, hrpu super Leica filtera.

Ono što Jun nije otkrio jeste broj modela iz ove serije. Međutim, vjerovatno je da će se Xiaomi držati dosadašnje politike, te da će Xiaomi 13T serija brojati dva člana – Xiaomi 13T i Xiaomi 13T Pro.

Prije par dana saznali smo i moguće cijene ova dva modela na evropskom kontinentu. Xiaomi 13T Pro, koji će stići kao rebrendirani Redmi K60 Ultra, koji je nedavno predstavljen u Kini, u Evropi će navodno koštati 999 EUR za najjaču verziju sa 16 GB radne memorije (RAM-a) i 1 TB prostora za unutrašnju pohranu.

S druge strane, obični Xiaomi 13T u Evropi će navodno koštati 649 EUR za verziju sa 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Podijeli ovaj članak