NAJAVA: Drugi memorijalni flyfishing turnir “Benjamin Dizdarević – Benjo 2023”

2 min. čitanja

Udruženje sportskog ribolova “Krušnica” s ponosom najavljuje drugi po redu Memorijalni flyfishing turnir “Benjamin Dizdarević – Benjo” koji će se održati 10. septembra 2023. na predivnoj rijeci Krušnici. Ovaj događaj je posvećen sjećanju na našeg dragog prijatelja i člana udruženja, Benjamina Dizdarevića, koji nas je prerano napustio.

Flyfishing je posebna vrsta ribolova koja zahtijeva preciznost, vještinu i strast prema prirodi, a rijeka Krušnica pruža savršen okvir za ovakav izazov. Ovo takmičenje je prilika za članove našeg udruženja, ali i sve ljubitelje prirode i ribolova da se okupe i provedu nezaboravan dan na obali ove prekrasne rijeke.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na ovom spektakularnom događaju. Bez obzira jeste li iskusni flyfisher ili tek početnik u ovoj disciplini, svi ste dobrodošli. Osim članova udruženja, pozivamo i naše dragocene sponzore i prijatelje udruženja, kao i sve ljude dobre volje da podrže ovu inicijativu i svojim prisustvom učine ovaj događaj još posebnijim.

Takmičenje će započeti u nedjelju, 10. septembra 2023. godine. Prijave takmičara će se vršiti na dan takmičenja, od 07:00 do 09:00 sati, neposredno uz rijeku Krušnicu. Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine je utvrdio pravila takmičenja, kako bismo osigurali fer i sportsko nadmetanje.

Svi takmičari i gosti će biti počašćeni ukusnim ručkom kako bi se napunili energijom za izazov koji ih očekuje na vodi. Kotizacija za učešće na takmičenju iznosi svega 20,00 KM, čineći ovaj događaj pristupačnim svima. Nagrade i priznanja čekaju najbolje ribolovce, ali najvažnije je zajedništvo i druženje koje će obilježiti ovaj dan.

Rijeka Krušnica, s kristalno čistom vodom i bogatstvom ribljeg svijeta, pruža idealne uslove za flyfishing i nezaboravno iskustvo u prirodi. Očekujemo da će ovogodišnji Memorijalni Flyfishing Turnir “Benjamin Dizdarević – Benjo” privući strastvene ribolovce i zaljubljenike u prirodu iz cijele Bosne i Hercegovine, te izvan njenih granica.

Pridružite nam se na ovoj nezaboravnoj manifestaciji posvećenoj ljubavi prema prirodi, ribolovu i sjećanju na našeg dragog prijatelja Benjamina. Budite dio zajednice koja cijeni ljepotu prirode i sportskog duha.

Podijeli ovaj članak