Zlatan Terzić imenovan za direktora Doma zdravlja Bosanska Krupa

1
3 min. čitanja

U znaku kontinuiranog napretka i posvećenosti kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi, Zlatan Terzić, član Demokratske fronte Bosanska Krupa, nedavno je imenovan za direktora Doma zdravlja Bosanska Krupa. Ovaj korak označava novu eru u vođenju ove važne ustanove, a Terzićeva impresivna biografija i stručnost u oblasti medicine čine ga izvanrednim izborom za ovu poziciju.

Zlatan Terzić, rođen 1983. godine, svoj profesionalni put započeo je diplomiravši na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2007. godine, gdje je stekao zvanje Doktora medicine. Nakon sticanja diplome, započeo je svoj radni staž u ZU “Dom zdravlja Bosanska Krupa”, gdje je brzo izgradio ugled kao ljekar opšte prakse sa posebnim naglaskom na hitnoj medicinskoj pomoći i opštoj medicini.

U 2008. godini, Terzić je uspješno položio stručni ispit pred komisijom Federalnog ministarstva zdravstva, čime je stekao stručnu osposobljenost za samostalni rad. Nastavio je sa svojim profesionalnim razvojem kroz jednogodišnju edukaciju iz porodične medicine (PAT) tokom 2009. i 2010. godine, a nakon završetka edukacije, postao je ljekar porodične medicine.

Godine 2012., Terzić je poslan na specijalizaciju iz Fizikalne medicine i rehabilitacije u Sarajevu. Nakon uspješnog završetka specijalizacije, postao je Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i nastavio je raditi kao ljekar porodične/obiteljske medicine u ZU “Dom zdravlja Bosanska Krupa”.

Zlatan Terzić nije samo stručnjak u svojoj oblasti, već je i aktivan u učestvovanju na kongresima i konferencijama iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije. Godine 2015. bio je učesnik kongresa fizikalne medicine i rehabilitacije u Neumu, kao i Međunarodnog kongresa fizikalne medicine i rehabilitacije u Ohridu.

Od 2015. do 2018. godine, Terzić je ostvario izvanredan profesionalni razvoj kroz brojne seminare, simpozijume i konferencije. Trenutno aktivno radi na projektima usmjerenim na liječenje i prevenciju osteoporoze, sa ciljem smanjenja preloma kuka i kičme, kao i na projektu smanjenja masnoće u krvi i pretjerane gojaznosti.

U 2021. godini, Zlatan Terzić uspješno je završio edukaciju iz zdravstvenog menadžmenta naprednog nivoa – III stepen u Sarajevu, što dodatno potvrđuje njegovu posvećenost unapređenju zdravstvenog sektora.

Imenovanje Zlatana Terzića za direktora Doma zdravlja Bosanska Krupa predstavlja pozitivan korak prema unapređenju zdravstvene skrbi u gradu Bosanska Krupa. Njegovo bogato obrazovanje, iskustvo i posvećenost medicini čine ga izvanrednim liderom u ovom važnom sektoru. Želimo mu puno uspjeha u njegovoj novoj ulozi i radujemo se boljoj budućnosti zdravstva u Bosanskoj Krupi.

Podijeli ovaj članak