Navijači Liverpoola u strahu: Klopp otkriva sudbinu Salaha

3 min. čitanja

< h2>Sigurnost navijača Liverpoola: Salah ostaje u klubu

Bogati vlasnici saudijskih klubova pokazali su ozbiljno interesovanje za prvu zvijezdu Liverpoola, Mohameda Salaha, čiji bi odlazak bez dileme uzdrmao navijače Redsa.

Sinoć se pojavila informacija da bi put Saudijske Arabije mogao i sjajni Egipćanin koji na stolu ima nevjerovatnu ponudu Al Ittihada.

Po prvi put o statusu Mohameda Salaha oglasio se menadžer ovog tima Jurgen Klopp.

“Mo je fudbaler Liverpula, on je jednostavno neophodan za stvari koje radimo. Ne znam da li je stigla ponuda, ali i da postoji nešto, odgovor bi bio – ne”, jasan je njemački strateg.

Sigurno da je navijačima Liverpoola nakon ove izjave makar malo laknulo, no tek će odahnuti kad transfer i definitivno propadne.

Prethodnih dana se pojavila informacija da je Al-Itihad postao 100 miliona eura za egipatskog majstora.

Liverpool za vikend očekuje veoma važan meč Premiershipa protiv Newcastlea u gostima i Salah će Kloppu biti na dispoziciji.

Izjava menadžera Jurgena Kloppa očuvala je sigurnost navijača Liverpoola nakon špekulacija o odlasku njihove najveće zvijezde, Mohameda Salaha. Navijači su veoma zainteresovani za sudbinu ovog izuzetnog Egipćanina koji igra ključnu ulogu u uspjesima kluba.

Bogati vlasnici saudijskih klubova izrazili su ozbiljno interesovanje za Salaha, a Al Ittihad je podnio impresivnu ponudu. Međutim, Klopp je sada potvrdio da Salah ostaje u klubu i da je neophodan za napredak i uspjeh tima. Na pitanje da li je stigla ponuda, Klopp je jasno odgovorio da bi odgovor bio “ne”, čime je umirio navijače i stavio tačku na sve spekulacije.

Transfer Mohameda Salaha bio bi veliki šok za navijače Liverpoola, s obzirom na to da je postao ključni igrač tima od dolaska u klub. Salah je veoma cijenjen zbog svojih individualnih vještina, brzine i golgeterskog instinkta. Njegov odlazak bi bez sumnje ostavio veliku prazninu u napadu i teško je zamisliti Liverpool bez njegovog doprinosa.

Informacija da je Al Ittihad ponudio 100 miliona eura za Salaha izazvala je zabrinutost među navijačima. Ipak, sada mogu biti mirni, znajući da njihov omiljeni igrač ostaje u klubu i da će biti na raspolaganju Kloppu u važnim utakmicama koje slijede.

Liverpool se nalazi u borbi za titulu u Premiershipu, a utakmica protiv Newcastlea predstavlja ključnu utakmicu. Salahov doprinos u napadu će biti od vitalne važnosti za tim, a Klopp može računati na njega kako bi ostvarili važnu pobjedu.

Ukupno gledajući, izjava menadžera Jurgena Kloppa donijela je olakšanje navijačima Liverpoola koji su strepili od odlaska svog najboljeg igrača. Salah ostaje u klubu, a navijači mogu nastaviti s podrškom i nadom u osvajanje trofeja.

Podijeli ovaj članak