Džeko sjajna zvijezda u Istanbulu, ova snimka to najbolje ilustruje

2 min. čitanja

Džeko briljira u prvom play-off duelu Lige Evrope

Fenerbahce je u prvoj utakmici play-offa Lige Evrope protiv Twentea ostvario ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1. Iako je započeo utakmicu na klupi za rezervne igrače, Edin Džeko još jednom je dokazao svoju klasu i istakao se kao glavna zvijezda ekipe.

Džeko je ušao u igru u 70. minuti, a samo četiri minute kasnije priredio je nevjerojatnu solo prodoru asistenciju Kahveciju za četvrti gol njegove ekipe. Ovom briljantnom potezu još jednom je potvrdio zašto je jedan od najboljih napadača današnjice.

Nakon utakmice, zanimljiva situacija zabilježena je na terenu. Dok su fudbaleri Fenerbahcea proslavljali pobjedu, jedan igrač protivničkog tima vratio se iz svlačionice kako bi uzeo Džekin dres. Očigledno je da je ova situacija bila unaprijed dogovorena, jer je Džeko odmah počeo skidati dres čim je primijetio Michelea Vlapa kako mu prilazi.

Ova gesta protivničkog igrača svakako je svjedočanstvo o velikom poštovanju koje Džeko uživa među svojim kolegama. Njegova izvanredna igra tijekom utakmice samo je dodatno potvrdila njegovu nadmoć i kvalitet u nogometnom svijetu.

Džeko je već duže vrijeme jedan od najcjenjenijih napadača na svijetu, a njegov učinak u dresu Fenerbahcea samo je pokazatelj da je i dalje u vrhunskoj formi. Njegova prisutnost na terenu donosi još veću snagu i samopouzdanje njegovoj ekipi, a njegove asistencije i golovi često su odlučujući faktor u utakmicama.

Za Džeka se s pravom može reći da je prava legenda bosanskog fudbala. Svojom izvanrednom karijerom i brojnim uspjesima u najjačim evropskim ligama, osvojio je srca navijača i postao idol mladim igračima diljem Bosne i Hercegovine.

Uvijek sa istinskom strašću i predanošću, Džeko je primjer neumornog rada i profesionalizma. Njegova posvećenost igri i neprestano napredovanje dokaz su da kroz rad i trud možete ostvariti svoje ambicije.

Samo možemo čestitati Džeki na još jednom briljantnom nastupu i poželjeti mu mnogo sreće u nastavku sezone. Sigurni smo da će nastaviti briljirati i ostvarivati impresivne rezultate, te tako nastaviti pisati slavnu stranicu bosanskog i svjetskog fudbala.

Podijeli ovaj članak