Ovo je šokantno za sve zaljubljenike u automobile: Pokušala voziti s lisicama na točkovima

2 min. čitanja

Frustraciju vozača koji su kažnjeni zbog pogrešnog parkiranja možemo razumjeti. Nekima je teško prihvatiti činjenicu da su prekršili pravila i moraju platiti kaznu. Međutim, postoje i oni vozači koji pokušavaju izbjeći kaznu, čak i po cijenu nanijeti štetu svom vozilu.
Nedavno se dogodio takav incident u Americi, koji je snimljen i podijeljen na društvenim mrežama. Na videu se jasno vidi kako jedna vozačica, kojoj su blokirane točkovi zbog kršenja parkirnih propisa, pokušava osloboditi svoj automobil iz lisica.
Njezin pokušaj je bio neuspješan i, što je još gore, prouzročio je znatnu štetu na vozilu. Vidljivo je da je vozačica, u očajničkom pokušaju oslobađanja, udarala automobil o postolje blokade, što je rezultiralo izbijanjem branika, ogrebotinama i drugim oštećenjima.
Još je tragičnije što je grupa prijatelja bila prisutna i navijala za nju, govoreći joj “još malo, još malo”, čak i dok je automobil počeo “pucati po šavu”. Takvo ponašanje prijatelja iznenađuje, jer su svojim postupcima samo pogoršavali situaciju i dodatno oštetili vozilo.
Pitate se, pored takvih prijatelja, kome uopće trebaju neprijatelji? Uistinu je nevjerojatno kako netko može pružiti podršku takvom riskantnom i destruktivnom ponašanju. Umjesto da je odgovarajuće smirivanje i predočenje činjenica, ovi prijatelji su je poticali na daljnje uništavanje vlastitog vozila.
Ovakav slučaj podsjeća nas na važnost prijateljstva koje se temelji na odgovornosti, razumu i savjetovanju. Ako se pravi prijatelji ne mogu suočiti s istinom i ispraviti svoje pogreške, kamo onda vodi ovo društvo?
Pozitivan izlaz iz ove priče može biti samo jedno – preuzimanje odgovornosti za svoje postupke. Ako pogriješimo i dobijemo kaznu, s najmanje štete za sve nas bit će da prihvatimo svoju pogrešku, platimo kaznu i naučimo iz nje. Jer, na kraju dana, to je jedini način da izbjegnemo scenarije u kojima pokušavamo “izvući” iz posljedica svojih postupaka, bez obzira na cijenu.

Podijeli ovaj članak