”Mundobasket: Crna Gora sa ubjedljivom pobjedom otvorila turnir na Bosanskom jeziku”

2 min. čitanja

Svjetsko prvenstvo u koŔarci: Pobjede za Italiju, Australiju i Crnu Goru

Svjetsko prvenstvo u koŔarci je započelo u petak, 25. augusta, s četiri utakmice u jutarnjim terminima, po vremenu u Bosni i Hercegovini.

Prva dva meča donijela su nam utakmice Italija – Angola i Finska – Australija. Italija je odnijela pobjedu rezultatom 81:67, uz impresivnu igru Simonea Fontecchia koji je postigao 19 poena. S druge strane, Australija je dominirala protiv Finske, pobijedivÅ”i s rezultatom 98:72. Josh Giddey je bio posebno impresivan s 14 poena, devet skokova i osam asistencija.

U drugom terminu, Crna Gora je ostvarila uvjerljivu pobjedu nad Meksikom rezultatom 91:71. Istaknuo se Nikola Vučević s 27 poena i 10 skokova, dok je Kendrick Perry pridonio s 16 poena. Također, Reprezentacija Latvije pobijedila je Libanon s rezultatom 109:70, a najbolji pojedinac meča bio je Dairis Bertāns s 20 poena.

Danas nas očekuje joÅ” nekoliko zanimljivih utakmica. Dominikanska Republika će se suprotstaviti Filipinima, a Njemačka će se suočiti s Japanom. U međuvremenu, Egipat će igrati protiv Litvanije. No, najzanimljiviji susret dana svakako će biti derbi između Kanade i Francuske. Očekuje se vrhunski koÅ”arkaÅ”ki spektakl i neizvjesna utakmica između ove dvije jake reprezentacije.

Svjetsko prvenstvo u koÅ”arci donosi nam mnogo uzbuđenja i neizvjesnosti. Svi ljubitelji koÅ”arke s nestrpljenjem očekuju nastavak turnira i joÅ” nekoliko vrhunskih utakmica.

Podijeli ovaj članak