Prvi električni Lamborghini stigao u Bosnu!

3 min. čitanja

Lamborghini donosi revoluciju: Prvi automobil na struju sa zapanjujućom snagom!

Italijanski proizvođač automobila Lamborghini je nedavno predstavio svoj prvi koncept automobila na struju, nazvan Lanzador. Iako je za sada samo koncept, postoji obećanje da će serijska verzija ovog automobila stići na tržište 2028. godine. Ono što je najzanimljivije je da će Lanzador biti konkurent Ferrariju Purosangue, a pored električnog pogona, imaće i krosoversku konfiguraciju sa 2+2 sjedišta u kabini.

Dizajn novog Lamborghinija Lanzadora odiše hrabrošću i futurističkom kabinom. Ono što je impresivno je zapanjujuća izlazna snaga od čak 1.341 konjskih snaga, koja garantuje da se ovaj automobil savršeno uklapa sa drugim modelima Lamborghinija, bez obzira na to da li koriste konvencionalne motore ili ne, kao što prenosi B92.

Automobil ima pogon na sva četiri točka, ali trenutno je to sve što se zna o njegovim specifikacijama. Ipak, ove informacije su sasvim dovoljne za konceptni automobil, koji je udaljen četiri godine od svoje produkcijske verzije.

Lanzador koncept je najnoviji dokaz “dekarbonizacije” koju Lamborghini sprovodi u svojim automobilima, a kojom će se italijanski proizvođač kretati u bliskoj budućnosti. Planira se da svaki Lamborghini postane elektrifikovan do kraja 2024. godine, a Lanzador će biti četvrti model u liniji proizvođača automobila i prvi potpuno električni model.

Serijska verzija Lanzadora će se proizvoditi blizu sjedišta kompanije u mjestu Sant'Agata Bolonjeze, a za podršku u razvoju i proizvodnji električnih vozila, Lamborghini planira zapošljavanje dodatnih radnika.

Što se tiče cijene, ona još nije finalna. Međutim, s obzirom na to da najjeftiniji Lamborghini na tržištu košta preko 200.000 evra, i uzimajući u obzir da je Lanzador električni automobil, ne bi trebalo očekivati da će cijena biti “pristupačna”.

Lamborghini je već poznat po svom luksuznom stilu i visokim performansama, a Lanzador koncept dodaje novu dimenziju ovom brendu. Predstavljanje prvog Lamborghinija na struju je veliki korak ka održivijoj budućnosti automobilske industrije i dokaz da i najpoznatiji proizvođači sportskih automobila prepoznaju važnost ekološki prihvatljivih vozila.

Lamborghini Lanzador će sigurno privući pažnju ljubitelja ove marke i automobilskih entuzijasta širom svijeta. Sa svojom izuzetnom snagom i inovativnom tehnologijom, ovaj potpuno električni automobil obećava nevjerojatno iskustvo vožnje koje će se definitivno izdvojiti u masi. Očekivanja su visoka, a ljubitelji Lamborghinija jedva čekaju da vide šta donosi budućnost.

Podijeli ovaj članak