Đoković izražava divljenje Alcarazu i izjavljuje: Ovo je najteža utakmica u mom životu

2 min. čitanja

Đoković nevjerojatnim preokretom osvojio Masters u Cincinnatiju

Novak Đoković je ostvario nevjerojatan uspjeh u finalu Mastersa u Cincinnatiju, pobijedivši Carlosa Alcaraza rezultatom 5:7, 7:6(7), 7:6(4) nakon četiri sata napete igre. Njihova borba na terenu donijela je nevjerojatnu dramu, s mnogo poena, udaraca i preokreta.

Na dodjeli trofeja, Đoković je prvo izrazio poštovanje prema svom suparniku: “Čovječe, dečko! Nikad se ne predaješ. Gospode Bože! Volim tu tvoju nevjerojatnu upornost, ali ponekad bih volio da malo lakše osvojiš neki poen. Španac nikada ne odustaje. To sam čuo ili iskusio mnogo puta. Više ne znam što reći.”

Komentirajući meč, Đoković je rekao: “Ovo je ludo, ne znam kako drugačije opisati. Teško je prenijeti sve što smo obojica doživjeli na ovom meču. To je definitivno najteži meč u mojoj profesionalnoj karijeri. Nevjerojatno iskustvo. Od početka do kraja meča, prolazili smo kroz toliko toga – nevjerojatne poene, loše gemove, sjajne udarce, borbe za povrat. No, nisam imao nikakve sumnje da mogu isporučiti kada je bilo najbitnije. Jednostavno sam oduševljen rezultatom.”

Đoković je još jednom pokazao poštovanje prema svom rivalu, ističući: “Vidjeli ste, svatko tko je gledao ovaj meč – bilo na stadionu ili na televiziji, shvatio je koliko je ova rivalnost postala zanimljiva. Imam veliki respekt prema njemu. Pokazuje hrabrost u ovakvim trenucima i to je impresivno.”

Đokovićeva pobjeda u Cincinnatiju samo je još jedan dokaz njegove nevjerojatne kvalitete i borbenosti. Bez sumnje, nadolazeći turniri bit će pravi spektakl za ljubitelje tenisa, sa svakim mečem koji donosi nove uzbudljive trenutke.

Podijeli ovaj članak