Đokoviću u jednom od najboljih mečeva ikad pobjeda nad Alcarazom za Cincinnati Masters

2 min. čitanja

Novak Đoković se vratio na teren u velikom stilu nakon poraza od Carlosa Alcaraza u finalu Wimbledona. U spektakularnom meču finala Mastersa u Cincinnatiju, Đoković je uspio ostvariti preokret i pobijediti mladog Španjolca rezultatom 5:7, 7:6(7), 7:6(4). Ovaj meč je bio izuzetno napet i pun nevjerojatnih obrata, te je trajao gotovo 4 sata.

Đoković je imao težak zadatak protiv Alcaraza, koji se pokazao kao vrlo talentiran igrač i svjetski broj 1. U prvom setu, Španac je uspio ostvariti prednost i pobijediti rezultatom 7:5. Đoković je poveo s 4:2, ali je Alcaraz uspio izjednačiti. U posljednjem gemu je uspio napraviti break i osvojiti prvi set.

U drugom setu, Alcaraz je nastavio s dobrim igrom i osvojio je još jedan break, stekavši prednost koja se činila nepremostivom. Međutim, Đoković se nije predavao i uspio je napraviti break u trećem setu, te je stekao vodstvo od 5:3. No, Alcaraz se nije tako lako predao i uspio je spasiti čak četiri meč lopte, vraćajući se na 5:5.

Napetost je dosegnula vrhunac i meč je otišao u odlučujući tie-break. Đoković je uspio povesti s 3:0, ali je Alcaraz izjednačio rezultat. Ipak, Đoković je bio odlučan i prelomio je meč pri vodstvu od 5:4, osvajanjem posljedna tri poena.

Ovom pobjedom, Novak Đoković je dokazao svoju snagu i mentalnu izdržljivost. Iako je imao set i break minusa protiv jednog od najboljih svjetskih igrača, uspio se vratiti i trijumfirati u epskom finalu. Ova pobjeda je također bila i slatka osveta za poraz od istog protivnika u finalu Wimbledona.

Sada se svi oči okreću prema nadolazećem US Openu, koji će biti test za sve igrače. Novak Đoković će sigurno biti jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog Grand Slam turnira, a ova pobjeda u Cincinnatiju će mu svakako dati dodatni motiv i samopouzdanje.

H2 tag: Novak Đoković se vratio snažno u finalu Mastersa u Cincinnatiju.

Podijeli ovaj članak