Šokantan preokret: Poznato ko je ubici otkrio Nizaminu lokaciju

4 min. čitanja

Ispostavilo se da je monstrum nevjenčanu ženu tražio ne samo na dan masakra, nego i danima prije toga

Ženska osoba koja je u srodstvu sa zvjerski ubijenom Nizamom Hećimović (38) iz Gradačca otkrila je višestrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću (35) gdje se od njega ona skriva s bebom, piše Republika.

Istražitelje zločina je telefon ubice odveo do rodice dok su pretraživali njegove kontakte, pozive i poruke. Ispostavilo se da je monstrum nevjenčanu ženu tražio ne samo na dan masakra, nego i danima prije toga. Zvao je sve njene prijateljice, bližu i dalju rodbinu i išao čak i na njihova vrata.

Rodica je priznala da je ona, kako se ispostavilo, bila saradnik ubici, jer mu je otkrila lokaciju nesretne žene, rekavši mu da je ona kod svoje rođene tetke po majci Zijade Vuković Pamuković. Ipak, kazala je da mu je sve ispričala iz straha, a ne svojom voljom.

Rodica je znala da je Nermin kriminalac, narko diler i nasilnik i plašila se od njega. Iz straha mu je priznala gdje se krije Nezima s bebom. Ispričala je gorko plačući da je mislila da Nermin namjerava da ženu i bebu vrati svojoj kući i da se kaje što ju je tukao. Mislila je da će zavoljeti ženu i moliti je da mu oprosti. Ni na kraj pameti joj nije bilo da će je ubiti i dokrajčiti hladnim pištoljem – ispričao je izvor ovog medija blizak istrazi.

Tetka ubijene žene ispričala je da je Nizama kod nje našla utočište sa kćerkicom Lenom bježeći od batinaša koji ju je već ranije tukao. Bila je oprezna da ne otkrije lokaciju na kojoj se krije. Bila je riješena da zauvijek ode od njega jer više nije mogla da trpi nasilje koje je postajalo sve teže.

Nizami je bilo ugodno kod tetke jer je kuća bila velika i samo su ona, sin i tetka bili u njoj. Skoro nikome osim najuže porodice Nizama nije otkrila gdje se skriva.

Kada je rodica čula strašnu vijest o krvavom piru Sulejmanovića, zaledila se od straha jer je postala svjesna šta je uradila. Nije imala snage da bilo kome kaže da je upravo ona odvela Nermina do Nizame, koju je on pretukao pred očima svih. Zatim je odvezao do usamljene vikendice porodice poznatog oftalmologa, gdje je nastavio da je zvjerski tuče, pa na kraju ubio snimajući telefonom njeno mučenje do smrti.

Prije nego što je ubio Nizamu, monstrum je ranio njenu tetku Nedima Pamukovića koji je pokušao da je spriječi. Nakon što je ostavio mrtvu Nizamu i bebu da leže u lokvi krvi, ubica je likvidirao brata i oca bivše djevojke Nizame, te ranio njenu majku Harisu. U pokušaju bijega od policije, ubio je policajca na dužnosti, a kada je shvatio da je opkoljen, ubio je sebe pucajući sebi u glavu.

Podijeli ovaj članak