Najljepši prirodni bazeni na španskom ostrvu vječnog sunca za uživanje u kupanju

4 min. čitanja

H2: Povratak prirodi: Uživajte u čarima prirodnih bazena na Tenerifima

Nedaleko od afričke obale nalazi se Tenerife, dio Kanarskih ostrva koji je privlačan tokom cijele godine zbog brojnih sunčanih dana i prijatnih temperatura.

Pored plivanja i ronjenja, istraživanja gastronomije i brojnih aktivnosti kojima se možete baviti, kao što je posmatranje noćnog neba u astronomskoj opservatoriji ili planinarenje, Tenerife ima još nekoliko prednosti. Jedan od njih su prirodni bazeni koji pružaju potpuno drugačiji doživljaj kupanja od onog u morskom ili hotelskom bazenu. Iako su lijepi, prirodni bazeni mogu biti opasni i tokom oluja kada su veliki talasi, pa se savjetuje doza opreza, ali ako se nađete na Tenerifima svakako vrijedi pogledati ih.

Hit-place – Garačiko: Oaza vulkanskog sjaja

Garačiko, ili kako ih mještani zovu, El Kaleton, nastali su tokom vulkanske erupcije 1706. godine, a danas su veoma popularna destinacija za kupanje – posebno tokom vikenda, kada je najveća gužva. Ovi bazeni predstavljaju pravi raj za sve ljubitelje prirode i netaknute ljepote. Okruženi crnom stijenom i kristalno čistom vodom, Garačiko nudi jedinstveno iskustvo kupanja koje se mora doživjeti.

Talas za talasom – Bajamar: Meka surferskog uživanja

Impresivni Bajamar je sljedeći na listi prirodnih bazena koji se nalaze nedaleko od grada San Kristobal de La Laguna, gdje ćete naći tuševe i kabine za presvlačenje, a najpoznatiji je po svojim prelijepim talasima. Ovaj bazen je raj za surfera koji žele iskusiti snagu i ljepotu okeana. Dok plivate u Bajamaru, ne samo da ćete se osvježiti, već ćete i osjetiti uzbuđenje koje donose talasi iz okeana.

Otvoreno zimi – Punta del Hidalgo: Kupanje za sve sezone

Nedaleko je i Punta del Hidalgo, koji radi i zimi, a u pauzi između kupanja možete svratiti u neki od barova i pijuckati svoje omiljeno piće. Ovaj prirodni bazen je savršen za sve koji žele uživati u prirodi i okeanskoj svježini tokom cijele godine. Bilo da je ljeto ili zima, Punta del Hidalgo je uvijek tu da vas dočeka otvorenih ruku.

Opasno, ali lijepo – Charko de Isla Kangreho: Pogled koji oduzima dah

Charko de Isla Kangreho u Los Gigantesu je jedan od opasnijih prirodnih bazena gdje morate biti veoma oprezni, posebno za vrijeme jakih talasa. Ali sam pogled na more i litice koje ga okružuju je fantastičan i nudi dovoljno razloga da se ohrabrite i posjetite ovaj prirodni bazen. Iskusni plivači i ljubitelji adrenalina mogu uživati u izazovu koji pruža ovaj spektakularni bazen.

Zalasci sunca – Charco del Viento: Magija koju trebate doživjeti

Jedan od najboljih bazena za posmatranje zalazaka sunca nalazi se u La Guanči – Charco del Viento, koji je posebno lijep uveče. Ovaj bazen je kao iz bajke, sa svojim kristalno čistim vodama i spektakularnim pogledom na zalazak sunca. Uživajte u romantičnom trenutku dok sunce nestaje iza horizonta i ostavlja za sobom čarobne boje na nebu.

Vodena masaža – Prirodni hidromasažni bazen u La Jace

U srcu La Jace (Ariko) nalazi se mali, ali fantastičan prirodni bazen, koji mještani nazivaju prirodnim hidromasažom, jer pruža opuštajuću hidromasažu. Ovaj bazen je idealan za opuštanje i osvježenje, dok vam voda nježno miluje tijelo i pruža osjećaj potpune harmonije sa prirodom.

Odmor na Tenerifima ne bi bio potpun bez posjete ovim čarobnim prirodnim bazenima. Iskusite divljinu okeana na siguran način i uživajte u jedinstvenim trenucima koje vam ovi bazeni pružaju. Sačuvajte uspomene za cijeli život i vratite se prirodi tokom svog boravka na Tenerifima.

Podijeli ovaj članak