Nurkić: Mi smo spremni za Poljsku

3 min. čitanja

Jusuf Nurkić najavljuje revanš protiv Poljske u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre

Najveća zvijezda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić, prokomentarisao je pobjedu nad Izraelom i najavio duel protiv Poljske u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Velikom borbom i sjajnom igrom u završnici, košarkaška reprezentacija BiH slavila je protiv Izraela rezultatom 86:77, čime su se plasirali u finale pretkvalifikacionog turnira u poljskim Gliwicama.

Pred bh. košarkašima je revanš protiv domaćina Poljske, reprezentacije koja ih je savladala u grupnoj fazi ovog takmičenja. To je prilika za bh. tim da se iskupi i dokaže svoju vrijednost, a Nurkić se raduje ovom meču.

“Mislim da smo napravili svoje. Znamo kako smo došli, bez pripremnih utakmica, i evo nas u finalu. Zadali smo si cilj da osvojimo turnir. Imali smo protiv sebe jakog protivnika u Izraelu. Vidjeli ste i sami kako je sve prošlo. Dali smo sve od sebe i zasluženo smo pobijedili. Sada je pred nama susret sa Poljacima. Jedva čekamo revanš, spremni smo da igramo večeras protiv njih, ako je to moguće. Imamo još jedan dan odmora i jedva čekamo da utakmica počne”, izjavio je Nurkić.

Ova izjava Nurkića ističe samopouzdanje i hrabrost bh. reprezentacije pred finalni meč. Nakon pobjede nad Izraelom, atmosfera u ekipi je podignuta, a Nurkić vjeruje u snagu svog tima. Njegove riječi odražavaju odlučnost da se stigne do cilja i kvalifikuje za Olimpijske igre.

Revanš protiv Poljske će biti izuzetno težak, ali bh. košarkaši su spremni na izazov. U grupnoj fazi, Poljaci su pokazali svoju kvalitetu i ostvarili pobjedu protiv BiH, ali Nurkić i njegovi saigrači se nadaju da će sada biti bolji. Ukoliko pokažu istu energiju i borbenost kao protiv Izraela, bh. reprezentacija ima realne šanse da trijumfuje.

Finalni meč protiv Poljske donosi mogućnost da se ostvari san o plasmanu na Olimpijske igre. Jusuf Nurkić i cijela reprezentacija Bosne i Hercegovine će dati sve od sebe da ostvare ovaj cilj. Trenutna forma i motivacija donose nadu bh. košarkašima, ali vrijeme će pokazati hoće li uspjeti da preokrenu rezultat i zasluže mjesto na Olimpijadi.

Podijeli ovaj članak