Ovaj mobitel ima nešto što nijedan drugi nema – inovativno hlađenje!

5 min. čitanja

Za početak pomenimo da OnePlus Ace 2 Pro stiže u dvije boje – crnoj i zelenoj.

Ekran bi trebalo da bude 6,7-inčni OLED sa 1.5K rezolucijom, uz osvježavanje od 120Hz i osvjetljenje od 1600 nita.

Zanimljivo je da bi ekran trebalo da ima novu kompanijinu Rainwater Touch Control tehnologiju koja rješava problem znojavih i mokrih prstiju. Isto tako, ekran u sebi ima i čitač otiska prsta koji je pozicioniran za oko 2cm više nego kod prethodnog modela.

Smartfon bi trebalo da radi i na moćnom Qualcommovom Snapdragon 8 Gen 2 čipu, uz do čak 24GB LPDDR5X RAM-a i do 1TB UFS 4.0 interne memorije. Isto tako, ovo će biti i prvi pametni telefon na svijetu koji ima 3D (trodimenzionalno) hlađenje koje ima i svoj poseban naziv – Tiangong.

Očekujemo i bateriju od bar 5000 mAh, koja će podržavati 150W punjenje, a OnePlus bi trebalo da predstavi i novi GaN punjač (Xiaomi ga već ima) koji podržava 45W PD punjenje za prenosive računare i gejming konzole.

Još jedna korisna sitnica, koju ima ovaj smartfon, je podrška za UFCS, što je zapravo protokol za brzo punjenje telefona i na punjačima trećih strana, odnosno drugih proizvođača, pišu Nezavisne.

Novi OnePlus Ace 2 Pro za ekstremno iskustvo korisnika

OnePlus, popularni brend pametnih telefona, sprema se za lansiranje svog najnovijeg modela – OnePlus Ace 2 Pro. Informacije koje su procurele o ovom uređaju sugeriraju da će donijeti brojne inovacije i poboljšanja u odnosu na prethodne modele.

Jedna od prvih novosti koju valja spomenuti jeste da će OnePlus Ace 2 Pro biti dostupan u dvije atraktivne boje – crnoj i zelenoj. Ova estetska raznolikost omogućit će korisnicima da odaberu boju koja najbolje odgovara njihovom stilu i preferencijama.

No, ono što stvarno ističe OnePlus Ace 2 Pro je impresivan zaslon. Očekuje se da će imati 6,7-inčni OLED ekran sa 1.5K rezolucijom. Osvježavanje ekrana od 120Hz pružit će izuzetno glatko iskustvo prilikom korištenja, dok će osvjetljenje od 1600 nita omogućiti jasnu sliku čak i na jakom suncu.

Jedna od najuzbudljivijih karakteristika ovog uređaja je nova Rainwater Touch Control tehnologija, koja rješava problem znojavih i mokrih prstiju prilikom korištenja ekrana. Ovaj inovativni sistem omogućava precizno upravljanje uređajem bez ikakvih smetnji.

Također, dodatna prednost OnePlus Ace 2 Pro je čitač otiska prsta, smješten na ekranu. Ovaj čitač je pozicioniran za oko 2cm više nego kod prethodnog modela, što omogućava još lakši pristup funkciji otključavanja uređaja.

Kada je riječ o performansama, OnePlus Ace 2 Pro dolazi sa izuzetno moćnim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipom. Nadogradnja ovog sistema sa do čak 24GB LPDDR5X RAM-a i do 1TB UFS 4.0 interne memorije čini ovaj pametni telefon sjajnim izborom za multitasking i pohranu velikih količina podataka.

Jedinstvena karakteristika ovog modela je 3D (trodimenzionalno) hlađenje, nazvano Tiangong. Ovo će biti prvi put da jedan pametni telefon na svijetu sadrži ovakav sistem hlađenja, koji će osigurati da uređaj ostane hladan čak i pri intenzivnom korištenju.

Baterija je također impresivna. OnePlus Ace 2 Pro će imati bateriju od najmanje 5000 mAh, koja će podržavati brzo punjenje od 150W. Očekuje se da će OnePlus predstaviti i novi GaN punjač, sličan onom koji već ima Xiaomi, koji će omogućiti 45W PD punjenje za prenosne računare i gejming konzole.

Još jedna zanimljiva mogućnost OnePlus Ace 2 Pro je podrška za UFCS, protokol za brzo punjenje telefona i na punjačima drugih proizvođača. Ovo će omogućiti korisnicima da iskoriste prednosti brzog punjenja i na uređajima drugih brendova.

Ukratko, OnePlus Ace 2 Pro donosi brojne inovacije i poboljšanja na polju dizajna, performansi i iskustva korisnika. Sa svojim impresivnim zaslonom, moćnim procesorom, velikom baterijom i podrškom za brzo punjenje, ovaj pametni telefon obećava da će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Prilika za nabavku ovog uređaja svakako će biti jedinstvena, a ljubitelji OnePlus brenda s nestrpljenjem očekuju njegovo lansiranje.

Podijeli ovaj članak