Togg planira proizvesti 28.000 električnih vozila T10X do kraja godine

2 min. čitanja

Turska kompanija za električne automobile Togg nastavlja impresivan rast proizvodnje svojih SUV modela T10X. Prema najnovijim informacijama, do kraja ove godine planira se proizvodnja čak 28.000 jedinica ovog modela. Ova vest je potvrda snažnog uspeha kompanije koja je već postala poznata po svom inovativnom pristupu električnim vozilima.

Ministar industrije i tehnologije Fatih Kacir nedavno je posetio fabriku Togg kompanije u industrijskoj pokrajini Bursa i izrazio zadovoljstvo progresom koji je kompanija postigla. Naglasio je da već sada ima preko 2.000 Togg automobila na putevima.

Još više impresionira činjenica da će se proizvodni kapaciteti kompanije povećati za dva i po puta do sledeće godine. Ovo je velika vest za industriju električnih automobila u Turskoj i pokazuje ambiciju kompanije da postane lider na tom tržištu.

Ministar trezora i finansija Mehmet Simsek takođe je posetio fabriku i izrazio divljenje proizvodnim procesom kompanije. On je istakao da je proizvodnja sa 90 posto automatizacije veliki uspeh i da kompanija ima visoku tehnološku bazu koja efikasno funkcioniše na izvanredan način.

Togg kompanija osnovana je 2018. godine i već je ostvarila značajan napredak u proizvodnji električnih vozila. Prvi prototip električnog vozila Turske predstavljen je u decembru 2019. godine, dok je masovna proizvodnja započela u oktobru prošle godine.

Dodatni H2 tag dodajemo u sredini teksta kako bismo istakli važnost ovog rasta proizvodnje. Ovaj uspeh Togg kompanije predstavlja važan trenutak za tursku industriju električnih vozila i potvrđuje da ima potencijala da postane ključni igrač na globalnom tržištu.

Podijeli ovaj članak