Večeras je svečana dodjela nagrada na 29. Sarajevo film festivalu

2 min. čitanja

Crveni tepih, glamur i sjaj: Sarajevo Film Festival

Protekle dane i noći u Sarajevu obilježili su crveni tepih, glamur i sjaj. Filmovi su se projicirali, a zabava je bila nezaobilazna. Filmski festival privodi se kraju, a večeras je dodjela nagrada.

Repertoar posljednjeg dana SFF-a

Posljednji dan ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala donosi nove projekcije, ali i ponavljanje nekih filmova sa prethodnog repertoara. Ako ste propustili film “Ekskurzija” tokom proteklih dana, sada imate priliku da ga pogledate. Projekcija će biti u Ljetnom kinu “Safet Zajko” u 20:30, kao i u kinu na Ilidži u 21 sat.

Film Gorana Kulenovića “Smrt djevojčice sa žigacama” će biti prikazan u ljetnim kinima u Tuzli i Mostaru u 20:30, odnosno u 21:30 sati.

U okviru programa “U fokusu”, u Narodnom pozorištu Sarajevo biće prikazan film “Da li ste vidjeli ovu ženu” u 15 sati.

Film Dušana Zorića i Matije Gluščevića govori o Draginji koja pronalazi tijelo mrtve žene koja sliči na nju. Da bi impresionirala prijatelje, Draginja unajmljuje lažnog muža. U potrazi za izgubljenim pamćenjem, Draginja luta hladnim ulicama grada kroz tri različita života. Ovaj film će sigurno privući pažnju publike.

Film “Hotel Pula” reditelja Andreja Korovljeva će biti prikazan u Ljetnom kinu Stari Grad u 20:45 u sklopu programa “Open Air”. Priča prati Mahira, izbjeglicu iz Bosne koji živi u pulskom hotelu čiji je naziv isti kao grad. Njegovu rutinu i prazninu poremeti susret sa Unom, mladom Puljankom. Prošlost ga sustiže i stvara nadu. Ovaj film donosi uzbudljivu priču o nadi i suočavanju sa prošlošću.

Dodjela nagrada

Takmičarski dio festivala će biti završen ceremonijom dodjele zvaničnih nagrada Srce Sarajeva. Održat će se u 20 sati u Narodnom pozorištu. Podsjetimo, 49 filmova se takmiči za nagrade Srce Sarajeva u ovogodišnjim Takmičarskim programima 29. Sarajevo Film Festivala.

Podijeli ovaj članak