Italijanska premijerka posjetila albansku obalu tijekom svog odmora

2 min. čitanja

Italijanska premijerka Giorgia Meloni i premijer Albanije Edi Rama već nekoliko puta su govorili o dobrim odnosima

Italijanska premijerka Giorgia Meloni i premijer Albanije Edi Rama već nekoliko puta su govorili o tome kako njeguju izuzetno dobre odnose, a potvrda toga je i posljednja informacija da je Meloni odlučila dio godiÅ”njeg odmora provesti upravo u Albaniji.

Meloni odlučila provesti dio godiŔnjeg odmora u Albaniji

Nakon Ŕto je Rama nedavno pohvalno govorio o Meloni i njenom političkom djelovanju, premijer Albanije uputio je italijanskoj zvaničnici poziv da dio ljetovanja provede i na drugoj strani Jadranske obale.
Prema pisanju italijanskih medija, Meloni je doputovala brodom u Valonu, zajedno sa njenim partnerom Andreom Giambrunom kao i kćerkom.

“Premijerka je otputovala u Albaniju gdje je imala i privatni sastanak sa Edijem Ramom. Meloni je u Albaniji provela dva do tri dana sa svojom porodicom. Meloni je prihvatila Ramin poziv da posjeti albansku obalu koju je tokom ljeta posjetilo oko 500.000 Italijana”, piÅ”e Sky Italia.

Tokom njene posjete oglasio se i Edi Rama, a italijanska La Stampa prenijela je njegovu izjavu u kojoj je poručio kako Meloni ne pravi greÅ”ke u međunarodnoj politici i da je zbog toga posebno cijeni.

“Giorgia je prijatelj i sve je samo nije faÅ”ista”, poručio je Rama.

Premijer Albanije podijelio je i na druŔtvenoj mreži Instagram fotografiju na kojoj se nalazi i Meloni.

View this post on Instagram

A post shared by Edi Rama (@ediramaal)

“Albanska sestra. Hvala ti Giorgia, bila je velika čast”, naveo je premijer Albanije.

Inače Rama je i ranije komentirao rad Meloni te je rekao kako njena politika ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

“Uvijek sam imao odlične odnose sa svima. Giorgia nije za mene iznenađenje, ali jeste za euroatlantski blok. U svim međunarodnim okolnostima na nju se gleda sa opipljivim poÅ”tovanjem, ima harizmu i govori prave stvari. Visok sam 198 cm, ali kada ona progovori izgleda viÅ”a od mene. Divim joj se”, rekao je Rama.

Podijeli ovaj članak