Poziv za nominacije: Dodjela priznanja Grada Bosanska Krupa

3 min. čitanja

Gradsko vijeće Grada Bosanska Krupa, putem svoje Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti, poziva sve građane, udruženja, organizacije, privredna društva i druge pravne subjekte da podnesu inicijative za dodjelu prestižnih gradskih priznanja povodom Dana Grada Bosanska Krupa – 17. septembra.

Pozivamo pojedince i grupe da nominiraju zaslužne kandidate za ova priznanja kako bismo zajedno prepoznali njihove izvanredne doprinose razvoju naše zajednice i obilježavanju historijskih trenutaka i ličnosti.

Sva pravna lica i organizacije su ovlašteni da predlože svoje kandidate, a predlozi se podnose prema sljedećim smjernicama:

  • Inicijativa treba biti pažljivo obrazložena, uz naglašavanje svih ključnih elemenata koji ukazuju na uspjeh kandidata.
  • Inicijative treba dostaviti Komisiji za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti.
  • Komisija će na temelju pristiglih inicijativa izraditi prijedloge za dodjelu priznanja, koji će se naknadno razmatrati i usvajati od strane Gradskog vijeća.

Nagrade koje se dodjeljuju obuhvataju različite aspekte zasluga, uključujući:

  1. Počasni građanin Grada Bosanska Krupa: Ovo priznanje se dodjeljuje pojedincima, kako domaćim tako i stranim, koji su se istakli u razvoju i promociji grada, kao i unapređenju međunarodne saradnje i mira.
  2. Plaketa „17. septembar“: Ova nagrada se dodjeljuje za izuzetne doprinose jačanju institucija lokalne zajednice, naučnoj, kulturnoj, sportskoj i društvenoj djelatnosti, te za promociju grada kao turističke destinacije.
  3. Plaketa „Oslobodilaca Bosanske Krupe“: Ovo priznanje se dodjeljuje za izvanredne zasluge u odbrani i oslobađanju grada od agresije, kao i za angažovanje u ratnim uslovima.
  4. Zahvalnica Grada Bosanska Krupa: Zahvalnice se dodjeljuju pojedincima, institucijama i organizacijama za naročite doprinose u razvoju ekonomije, kulture, obrazovanja, zdravstva i drugim relevantnim oblastima.

Također, dodjeljuju se i Pohvale Grada Bosanska Krupa za istaknute učenike generacija srednjih i osnovnih škola.

Prijedlozi za dodjelu priznanja trebaju biti dostavljeni Komisiji za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti najkasnije do 25. avgusta 2023. godine do 14:30 sati. Inicijative se mogu predati lično u prostorijama Gradskog vijeća Grada Bosanska Krupa ili putem pošte na adresu:

Gradsko vijeće Bosanska Krupa Komisija za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti Trg Avde Ćuka bb 77240 Bosanska Krupa

Pozivamo sve građane da aktivno učestvuju u ovom procesu nominacije kako bismo zajedno prepoznali i nagradili one koji su doprinijeli našem gradu na izvanredan način.

Podijeli ovaj članak