(VIDEO) Upoznajte Miu iz Cazina: Čarobnu djevojčica koja ima posebnu snagu i volju za životom

2 min. čitanja

Mia iz Cazina je djevojčica koju većina putnika koji prelaze granični prijelaz Maljevac poznaje. Roditelji, Jasmin i Renata Mujadžić, su se obratili portalu kako bi obavijestili ostale vozače da putuju na liječenje s kćerkom koja je 100% invalidna te da ne mogu čekati satima na granici.

Nakon rođenja djevojčice, Jasmin i Renata su se suočili s financijskim poteškoćama i odlučili su preuzeti stvari u svoje ruke kako bi se borili za život svoje kćerke Mie. Uz podršku mnogih, poznatih i nepoznatih, hrabro se bore u teškim okolnostima.

Pogledajte kratki uvod u dokumentirani film koji će kasnije imati nastavak…

.

Mia je trenutno na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama, u Hrvatskoj. Ona je teško bolesna djevojčica s najtežim oblikom cerebralne paralize. Nema samostalni pokret, ne priča, ne hoda i hrani se putem PEG-a. Ovisi o medicinskim aparatima za održavanje života i treba 24-satnu njegu. Također je doživjela moždani udar i pati od teškog oblika epilepsije.

Mia je djevojčica koja ovisi o dobroti ljudi, pa se moli za podršku za njezin prvi korak. Unatoč svim teškoćama, ona je postala poznata po svojoj snazi i volji za životom.

Objavljen je i video iz centra za rehabilitaciju koji pruža uvid u Mijin proces rehabilitacije.

Podijeli ovaj članak