Zlatni ljiljani osvojili Ligu nacija

2 min. čitanja

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila je titulu prvaka Zlatne lige nacija.

Na turniru koji je odigran u Balikesiru u Turskoj naŔi reprezentativci osvojili su titulu uz samo jedan izgubljeni set. Grupu su proŔli bez izgubljenog seta, u polufinalu su savladali Tursku (3:0), a u finalu su bili bolji od Ukrajinu sa 3:1 i to nakon preokreta.

Ukrajinci su prvi set rijeŔili u svoju korist sa 25:19, ali je ostatak meča pripao Zlatnim ljiljanima.

Prvo su izjednačili sa 1:1 (25:16), a potom su i preostala dva seta rijeŔili u svoju korist (25:14, 25:8) za novi trijumf i joŔ jednu medalju sa velikih takmičenja.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u Turskoj je nastupila u najjačem sastavu koji čine igrači: Sabahudin Delalić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Asim Medić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Ermin Jusufović, Nizam Čančar, Armin Å ehić, Jasmin Brkić, Stevan Crnobrnja, Edin Džino, Asmir Mrkaljević, Elvis Å erifović, te stručni Å”tab na čelu sa selektorom Ifetom Mahmutovićem.

U stručnom Å”tabu su joÅ” asistenti selektora Ejub Mehmedović i Nedžad Salkić, tim menadžer Dževad Å abeta, fizioterapeut Miodrag Randželović i statističar Eldar Hamzić.

Zlatna liga nacija naÅ”oj reprezentaciji odlično je poslužila za pripreme i uvertiru za Evropsko prvenstvo koje će se održati u oktobru u italijanskom Caorleu. Bh. tim na tom takmičenju ima cilj osvajanje prvog mjesta koje će osigurati plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Finalni meč protiv Ukrajine možete pogledati na YouTube kanaluĀ ParaVolley Europe.Ā 

Podijeli ovaj članak