Snimio jezivo stvorenje kako se “migolji”, mnogi se pitaju kakvo je to čudo

2 min. čitanja

Viralni video s Twittera prikazuje čudno biće koje izgleda poput ogromnog puža golaća, a do sada ga je pogledalo više od 760 hiljada ljudi. Snimka je izazvala veliku pažnju i postala tema brojnih rasprava na društvenim mrežama. U komentarima ispod videa, mnogi korisnici tvrde da je biće na snimci zapravo morski zec (Sea Hare).

Morski zečevi, ili Sea Hares, su vrsta mekušaca koji se često mogu pronaći u slanim vodama širom svijeta. Njihov neobičan izgled, s velikim i mekanim tijelom te izraženim osjetilima, često ih čini predmetom fascinacije i znatiželje. Morski zečevi su sposobni ispuštati tamnu tintu u samoobrani te se hrane algama.

Can anyone explain what this is? pic.twitter.com/eFEHmL1P2c

— OddIy Terrifying (@OTerrifying) June 21, 2023

Izgleda kao morski zec

Uprkos tvrdnjama u komentarima, još uvijek nije sasvim jasno o kojem se tačno biću radi na viralnom videu. Iako morski zečevi mogu biti slični opisanom biću, potrebna je dodatna provjera i stručna analiza kako bi se potvrdila identifikacija.

Zanimanje javnosti za ovaj neobičan video pokazuje koliko smo znatiželjni i fascinirani svijetom oko nas.

Bez obzira na tačan identitet bića na snimci, ona nas podsjeća na raznolikost života u moru i koliko još ima stvari koje treba istražiti i saznati.

Podijeli ovaj članak