Trener Dinama otkrio gdje će ugostiti Želju i razočarao navijače Plavih

2 min. čitanja

Vadim Skripchenko, trener ekipe Dinamo Minsk, protivnika Željezničara u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige otkrio je gdje će njegova ekipa ugostiti Plave.

UEFA je zabranila Bjelorusima da domaće utakmice igraju na svom stadionu. Iako je postojala mogućnost da se oba meča igraju u BiH, kao je što je bilo slučaj prošle godine protiv Dečića (oba susreta igrana u Crnoj Gori), u Dinamu su sada donijeli drugačiju odluku – Želju će ugostiti u Izraelu!

– Već je poznato da ćemo prvi meč igrati na gostovanju, to će biti u Sarajevu. Što se tiče drugog, igrat ćemo ga zaista u Izraelu, na stadionu u Netaniji – kazao je Skripchenko za bjeloruske medije, razočaravši navijače Plavih: 

– Žrijeb sam shvatio kao nešto što se podrazumijeva. Uostalom, na spisku mogućih protivnika bilo je pet ekipa. I bilo koja od njih je izgledala kao težak protivnik. Plus, uzeli smo u obzir sve aspekte, uključujući i logistiku, jer ne možemo da održavamo domaće utakmice u našoj zemlji. Pokušao da sve planiram strateški.

– Uprkos činjenici da je ovo prvo kolo, Željezničar doživljavamo kao ozbiljnog protivnika. Potrudit ćemo se da što prije proučimo protivnika. Stručni štab je već počeo ovaj posao – dodao je Skripchenko.

Prvo meč se igra 13. jula na Grbavici, a revanš je sedam dana kasnije.

Podijeli ovaj članak