Bio je velika nada BiH i Arsenala, a sada će poslije devet godina zaigrati prvoligaški fudbal

1 min. čitanja

Sead Hajrović, mlađi brat Izeta Hajrovića, svojevremeno je smatran velikom nadom bh. fudbala i Arsenala. Međutim, nije uspio ostvariti očekivanja.

Mlađi Hajrović 2009. godine kao 16-godišnjak iz Zuricha došao u redove Topnika. U dresu engleskog velikana proveo je četiri godine, a nastupao je za omladinske kategorije.

Dva mjeseca prije odlaska iz Arsenala Hajrović je debitovao za mladu reprezentaciju BiH. Za mlade Zmajeve je odigrao ukupno osam mečeva.

Prethodno je nastupao za omladinske kategorije reprezentacije Švicarske, sa čijom je kadetskom selekcijom postao prvak svijeta 2009. godine.

Hajrović, koji igra na poziciji stopera, poslije odlaska iz Arsenala sreću je pokušao pronaći u Grasshoppersu. Međutim, za švicarski tim je odigrao samo dva meča.

Nakon toga je nastupao za manje poznate švicarske timove Winterthur i Wohlen, a u januaru 2020. godine skrasio se u njemačkom trećeligašu Viktoria Keln.

U Njemačkoj se zadržao godinu i po, nakon čega prelazi u švicarski Yverdon Sport, čiji dres nosi i danas.

Hajrović (30) je u tek završenoj sezoni sa Yverdonom završio na prvoj poziciji druge švicarske lige, čime je izborio promociju u elitni rang švicarskog fudbala.

Nekadašnji mladi Zmaj će tako, nakon devet godina (2014. nastupao za Zurich), ponovo imati priliku da igra prvoligaški fudbal.

Podijeli ovaj članak