‘Mali korak za čovječanstvo, a veliki za BiH!’ (FOTO)

2 min. čitanja

Novo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, kao i entitetska vlast u Federaciji, ima podršku funkcionera Laburističke stranke čiji je čelnik Fikret Abdić, presuđeni ratni zločinac koji je bio osuđen na 15 godina zatvora.

Pokazuje to na društvenim mrežama Elvira Abdić Jelenović, kćerka Fikreta Abdića.

Abdić Jelenović je aktuelna i jedina zastupnica Laburističke stranke u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

– Mali korak za čovječanstvo, a veliki za BiH! Ko razumije, dobro, a ko ne razumije, njegov problem – komentirala je oduševljena Abdić Jelenović izjavu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića nakon jučerašnje sjednice u kojoj on kaže kako je to bila “najproduktivnija sjednica u historiji Vijeća ministara”.

Nije izostala ni njena podrška inicijativi “Otvoreni Balkan”, zbog koje se ovih dana vodi žustra polemika u bh. javnosti, naročito nakon izjave ministra Konakovića koji ju je nazvao “potencijalnom državom” a argumente da se tu radi o “srpskom svetu” nazvao “političkom intrigom”.

Imala je Abdić Jelenović primjedbe i na proteste građana pred Parlamentom Federacije Bosne i Hercegovine koji su negodovali zbog izbora Vlade FBiH na način koji je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt. Iz više njenih objava na društvenim mrežama može se zaključiti da u Laburističkoj stranci podržavaju nametnute odluke Christiana Schmidta.

Istovremeno, Abdić Jelenović veseli da je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, kako je napisala “veht”.

Laburistička stranka na čelu s Fikretom Abdićem trenutno obnaša vlast u Velikoj Kladuši, gdje je on načelnik Općine.

Podijeli ovaj članak