Džeko stigao do brojke 400: Jeste li vidjeli prvi gol koji je postigao u dresu Želje?

2 min. čitanja

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, sinoć je prslavio veliki jubilej.

Dijamant je protiv Verone postigao dva gola, prekinuo golgeterski post koji je trajao više od 3,5 mjeseca i stigao do 400. gola u karijeri.

Naš najbolji fudbaler prvi gol u profesionalnoj karijeri postigao je u dresu Željezničara i to u pobjedi protiv Modriče 17. aprila 2004. godine.

– Za Željezničar sam debitovao u Žepču. Mislim da je rezultat bio 2:1 za Žepče. Trener Amar Osim priliku za igru dao mi je u 80. minuti. Sjećam se da mi je rekao: “Uđi, zabij dva gola i izađi”. Nikad neću zaboraviti to vrijeme i osjećaj. Neopisivo je bilo nositi dres voljenog kluba.

Prvi gol sam postigao u pobjedi protiv Modriče, bilo je 4:1 za Želju, a gol koji sam dao vjerovatno je jedan od najdražih koje sam dao u karijeri – izjavio je Džeko prije nekoliko godina za jedan od magazina FK Željezničar.

Osim u dresu Želje golove je i postizao i za Teplice (17), Usti nad Labem (osam), Wolfsburg (85), Manchester City (72), Romu (119), Inter (30), A reprezentaciju BiH (64) i mladu reprezentaciju naše zemlje (jedan).

Pogledajte prvi gol u seniorskom fudbalu koji je Džeko postigao u dresu Željezničara. 

Podijeli ovaj članak