Nastavnik u Beogradu: Naš udžbenik historije je predvojnička obuka za sljedeći rat

2 min. čitanja

Sindikat radnika u prosvjeti Srbije uzrokom devijantnog ponašanja pojedinaca i društva, kao i uzrokom događaja kakav je masakr koji je učenik počinio jučer u Beogradu, između ostalog vidi i u onome što se građanima te zemlje nudi u medijima. 

VEZANI TEKST – Škole u Srbiji od sutra u štrajku: Traže zabranu promovisanja kriminalaca i zločinaca, kao i reality emisija

– Tražimo i zabranu promovisanja i javnog pojavljivanja svih osuđenih kriminalaca i zločinaca, kao i svih reality emisija u kojima se učesnici nasilno ponašaju – zahtijeva se u saopćenju Sindikata “Nezavisnost”.

Sinoć su u Beogradu održani protesti ispred zgrade Ministarstva prosvjete. Na društvenim mrežama se pojavio video u kojem jedan od, kako se može zaključiti, nastavnika objašnjava kako on vidi uzroke nemilog događaja ali i općenito probleme unutar školstva susjedne države. 

– Da li ste nekada vidjeli sadržaj udžbenika historije? To ne liči na udžbenik, to je predvojnička obuka za sljedeći rat u koji će da nam odvedu djecu i pobiju. To mi vidimo svaki dan u školi – govorio je jedan nastavnik na protestu. 

 

Prosvjetni radnici u Srbiji najavljuju štrajk nakon masakra u beogradskoj školi. Traže zabranu promoviranja nasilja. Sinoć su održani protesti. “Da li ste nekada vidjeli udžbenik historije? To ne liči na udžbenik, to je predvojnička obuka”, kaže jedan od nastavnika na protestima pic.twitter.com/qFdXKo0aZs

— Faktor.ba (@faktorba) May 4, 2023

Podijeli ovaj članak