Zvizdić o Dodikovim prijetnjama secesijom, ponudio je “jedan od najboljih odgovora”

1 min. čitanja

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić prokomentarisao je danas prijetnje secesijom koje predsjednik RS-a Milorad Dodik upućuje gotovo svakodnevno.

– Već sam predlagao, a i sada mislim, posebno poslije niza razgovora sa stručnjacima iz oblasti geopolitike i sigurnosti, da je jedan od najboljih odgovora na Dodikove prijetnje secesijom raspoređivanje EUFOR-ovih ili NATO vojnika u Brčko Distrikt, napisao je na svojoj Facebook stranici Zvizdić.

Dodao je i to kako je siguran da će oni koji donose odluke, to kad-tad shvatiti. Osim toga, izrazio je nadu da će takva odluka uslijediti u najkraćem mogućem roku, imajući u vidu da je riječ o “izuzetno važnom preventivnom potezu”.

– Količina negodovanja, protivljenja, prijetnji i ucjena koja će poslije toga uslijediti od strane političara koji su protiv teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH će biti najbolji dokaz ispravnosti i efikasnosti takve odluke, zaključio je Denis Zvizdić.

Podsjetimo, Milorad Dodik je ponovo prijetio otcjepljenjem Republike Srpske. Ovoga puta u svoj plan uključio je, čini se bez pitanja, hrvatske predstavnike u državnoj vlasti, pozvavši ih da zajedno sa njim istupe iz institucija Bosne i Hercegovine. 

Podijeli ovaj članak