Stižu odlične vijesti za ljubitelje Harryja Pottera!

3 min. čitanja

Stižu odlične vijesti za ljubitelje Harryja Pottera – HBO Max potvrdio je snimanje serije. Već neko vrijeme se pričalo da je Warner Bros. Discovery spreman vratiti se u Hogwarts, a sada je to napokon potvrđeno.

– Vaše pismo za Hogwarts je ovdje. Max je naručio prvu Harry Potter televizijsku seriju, vjernu adaptaciju kultnih knjiga, napisali su na Twitteru uz video najavu. U nešto više od sat vremena ova je objava pregledana gotovo tri miliona puta, a fanovi su oduševljeni, prenosi Index.

Zasad nema detalja o tome što će tačno serija pokrivati ni ko glumi glavne junake, ali Variety piše da je planirana serija s potpuno novom glumačkom postavom. Svaka od sezona preuzimala bi radnju iz jedne od sedam knjiga, što znači da bi se serija snimala godinama.

– Svaka sezona bit će autentična prema izvornim knjigama i donijet će Harryja Pottera i njegove nevjerojatne pustolovine novoj publici širom svijeta, dok će originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u središtu franšize i dostupni za gledanje širom svijeta, najavljeno je.

– Drago nam je što publici pružamo priliku da otkrije Hogwarts na potpuno novi način. Harry Potter je kulturni fenomen i jasno je da postoji trajna ljubav i žeđ za čarobnjačkim svijetom, rekao je direktor HBO-a Casey Bloys.

Ranije se pisalo kako bi autorica knjiga J.K. Rowling trebala učestvovati u kreiranju serije, a i ta je vijest sada potvrđena.

– U partnerstvu s Warner Bros. Televisionom i J.K. Rowling, ova nova Max Original serija zaronit će duboko u svaku od kultnih knjiga u kojima su obožavatelji nastavili uživati svih ovih godina, dodao je Casey.

Rowling će, piše Variety, biti izvršna producentica zajedno s Neilom Blairom i Ruth Kenley-Letts. David Heyman trenutno je u pregovorima za posao producenta.

– Predanost HBO Maxa očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i radujem se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije, rekla je Rowling.

Prvu knjigu o Harryju Potteru objavila je 1997., a posljednju 2007. godine. Sve su knjige, naravno, bile bestseleri.

Warner Bros. je dugi niz godina planirao snimiti ovu seriju, no do sada je u fokusu bio spin-off Fantastic Beasts. Filmski serijal koji se prikazivao od 2001. do 2011. godine generisao je čak 7.7 milijardi dolara. Nakon toga snimljen je spin-off Fantastic Beasts, zatim Harry Potter and the Cursed Child te, posljednje, videoigra Hogwarts Legacy.

Podijeli ovaj članak