Taste Atlas izabrao sedam iftarskih jela iz sedam zemalja: Među njima jedno i iz BiH

2 min. čitanja

Tokom mjeseca ramazana, muslimani slijede strogi post od izlaska do zalaska sunca. Muslimani diljem svijeta se bude prije izlaska sunca i uživaju u sehuru, malom obroku koji im daje energiju tokom dana.

Porodice prekidaju iftar uz zalazak sunca, a obezbijediti ga drugima kojima je potrebno vjeruje se da će donijeti blagoslove i vječno zadovoljstvo.

Veliki svjetski gastronomski magazin Taste Atlas objavio je listu sedam tradicionalnih iftarskih jela iz različitih zemalja – od slanih variva do slatkih deserata. Postoji nešto u čemu će svatko uživati.

Muhammara – Sirija 

View this post on Instagram

A post shared by Natsuko | gluten & dairy free cooking (@platesbynat)

 

Baklava – Turska

View this post on Instagram

A post shared by Maman Sultan ❤️ (@mamansultanistanbul)

 

Krompiruša – Bosna i Hercegovina

View this post on Instagram

A post shared by Edita Muhamed Zupani (@begusa_kuha)

 

Sholeh Zard – Iran

View this post on Instagram

A post shared by rangarange_shad (@rangarange_shad)

 

Harira – Maroko

View this post on Instagram

A post shared by Ottolenghi Recipes cooked at home | Zahra Saaidi 🇳🇱 (@culyzaar)

 

Bolani – Afganistan

View this post on Instagram

A post shared by Aya Glutenvrij (@ayaglutenvrij)

 

Thieboudienne – Senegal

View this post on Instagram

A post shared by Miroir du senegal 🇸🇳 (@oeildusenegal)

Podijeli ovaj članak