Plamti politički “rat” u Srebrenici: Koga će podržati najmudriji među (anamo) njima

2 min. čitanja

Ako se šta u međuvremenu ne promijeni, Mladen Grujočić troši posljednji mandat na mjestu načelnika Srebrenice. Naime, Discipinska komisija Općinskog odbora SNSD-a Srebrenica donijela je odluku kako Gruj8ičić više ne može biti kandidat ove stranke za načelnika, ali ni za odbornika u SO Srebrenica.

U “grijehe” mu se računaju loši izborni rezultati, pretpostavka je na posljednjim općim izborima, ali nije precizno navedeno, u svim dijelovima općine Srebrenica za koje je bio zadužen, uključujući i njegovo biračko mjesto. Također, navodi se kako nije podržavao predizbornu kampanju SNSD-a, te da nije poštivao odluke općinske organizacije ove stranke.

Osim Grujučićem, stranačka disciplinska komisija se na sjednici, koja je održana 17. marta ove godine, bavila i drugim svojim članovima. Tako je, među zaključcima navedeno da nijedan član ove lokalne organizacije ne može biti biran u njeno rukovodstvo, niti biti na kandidatskim listama, ako ima bližeg člana porodice koji je u nekoj drugoj stranci.

Također se navodi kako su Miloš Milovanović, Bojan Josipović, Dragiša Grujičić i Dragić Glišić, svi odbornici SNSD-a u Skupštini Opštine Srebrenica, radili protiv interesa stranke. I dok su se ostalo troje “provukli” samo sa spominjanjem, Glišić je smijenjen sa mjesta člana Predsjedništva općinske organizacije SNSD-a u Srebrenici.

S obzirom da se s vremena na vrijeme u javnosti razbukta “rat” između aktuelnog načelnika i predjsednika OO SNSD-a Radomira Pavlovića, Grujičić je za ovakvu odluku optužio Pavlovića, tvrdeći da se radi o političkoj agoniji. U saopćenju kojeg je odaslao, Grujičić tvrdi kako ima podršku Milorada Dodika, a potom u slijedi nevjerovatna i rijetko viđena količina poltronstva.

– Najmudriji među nama Milorad Dodik je vjerovao i 2016. i 2020. u Mladena Grujičića i nije se pokolebao da mu da novu šansu, i pokazalo se da je bio u pravu, navedeno je u Grujičićevom saopćenju.

Očito je da će “najmudriji” među (anamo) njima morati preuzeti stvar u svoje ruke jer SNSD-ovci više energije troše na međusobne obračune nego za borbu protiv političkih protivnika.

Podijeli ovaj članak