Dodik o napadu u Banjoj Luci: Nemam grižnju savjesti, sve je fino rečeno, napadači će odgovarati

2 min. čitanja

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, komentarišući jučerašnji na napad na novinare i aktiviste Bh. povorke ponosa, izjavio je da Banja Luka nije grad koji može da razumije i prihvati takvu vrstu organizovanja, imajući u vidu da je to sve u organizaciji ljudi koji dolaze sa strane.

Lider SNSD-a ističe da ima pravo reći kako pripada mišljenju koje tradicionalno poznaje samo muškarca, ženu, oca, majku…

– Banja Luka je poručila da ona ne pripada toj vrsti svijesti i ja ću, dok sam predsjednik, uvijek iznositi svoj stav. Kao što smatram da je njihovo pravo da to upražnjavaju svagdje gdje žele, osim na javnim mjestima, tako mislim da i ja imam pravo da kažem da pripadam onom mišljenju koji tradicionalno poznaje samo muškarca, ženu, oca, majku i da u tom pogledu treba vaspitavati našu djecu, rekao je Dodik.

Poručuje da nema grižnju savjesti zbog svega što se dogodilo jučer dodavši da će napadači biti pronađeni i kažnjeni.

– Nemam osjećaja griže savjesti. Fino je rečeno, policija je rekla da nema bezbjednosnih uslova za održavanje tako nečega, niti će biti u narednim godinama. Oni što su činili nasilne radnje, oni su poznati i odgovaraće. Biće identifikovani, pokušaće da se nađu i da se kazne oni koji su počinili bilo kakvo nasilje, kazao je on.

Podijeli ovaj članak