Humani gest: Rusmir Cviko spasio život mladom fudbaleru

2 min. čitanja

Rusmir Cviko, bivši trener naše A reprezentacije, još jednom je oduševio u Kuvajtu.Nakon što je preporodio Al Arabi, koji je doveo u vrh tabele, u borbu za šampionsku titulu i s kojim je već osvojio Crown Prince kup, naš strateg oduševio je javnost u ovoj zemlji humanim gestom na utakmici U-21 lige Kuvajta.
U susretu omladinskih ekipa Al Arabi – Al Tadahmon dogodila se nemile scene. Tokom utakmice jednom od igrača gostujućeg tima je pozlilo, dobio je napad i počeo se gušiti.
Cviko je bio prisutan na stadionu i odmah je pritrčao do igrača Al Tadahmona i izvadio mu jezik, kako bi spriječio gušenje. Nakon što mu je ukazana prva pomoć, mladi igrač je nosilima iznesen sa stadiona.

Kako pišu tamošnji mediji u stabilnom je stanju, a njegovi roditelji i gostujući tim zahvaili su našem treneru na humanom potezu.

في لفتة انسانية في الدوري الكويتي للشبابمدرب الفريق الأول بالنادي العربي روسمير سفيكو أثناء تواجده بالملعب لمتابعة مباراة العربي والشباب يتدخل لأنقاذ لاعب التضامن بعد إصابته بتشنج أثناء سير اللقاء@Alarabi_SC pic.twitter.com/y9iAQp0oys
— KoooraWorld (@KoooraWorld) March 13, 2023

Ovo nije prvi put da Cviko brzom interenvencijom spašava život nekom fudbaleru. U vrijeme kada je radio u Kini kao trener Hakke njegov igrač John Mary progutao je jezik kada ga je lopta napucala u grlo. I tada je
Cviko je i tada ekspresno reagovao, te spasio kamerunskog napadača.
Bh. trener je u Al-Arabi stigao krajem devetog mjeseca prošle godine, a u ovaj klub je doveo još dvojicu naših trenera – Edina Prljaču i Elvisa Karića.  
 

Podijeli ovaj članak