Sarajevo i Velež u Doboju kod Kaknja, Željo protiv Sloge

1 min. čitanja

Utakmicama u Posušju, Modriči i Doboju kod Kaknja danas će biti kompletirano 22. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.Program počinje komšijskim derbijem na Mokrom docu od 13 sati, gdje će Posušje ugostiti Široki Brijeg.
Dok se domaćini bore za opstanak, gostima su bodovi potrebni za Evropu. Oba tima u prošlom kolu doživjeli su teške poraze (Posušje u gostima kod Zrinjskog – 0:5, a Široki kući od Sarajeva 1:3), pa će danas tražiti priliku za popravni.
Preostala dva meča igraju se od 15 sati. Derbi Bosne i Hercegovine u Doboju kod Kaknja igrat će Sarajevo i Velež. Obje ekipe imaju cilj plasman u Evropu, a danas će tražiti bodove za što bolju startnu poziciju uoči žrijeba posljednje trećine sezone.

Dobojska Sloga u Modriči će ugostiti Željezničar. Domaći se bore za opstanak, dok će Plavi tražiti bodove koji bi ih ostavili u borbu za vrh tabele.
Rezultati, parovi, sudije i satnica
Sloboda – Leotar 2:1Igman – Zrinjski 0:3Borac – Tuzla City 3:0
nedjelja
Posušje – Široki Brijeg (Josip Martinović, 13 sati, Arena sport)Sloga – Željezničar (Aleksandar Njegomirović, 15 sati, Moja TV)Sarajevo – Velež (Dragan Petrović, 15 sati, Arena sport)

Podijeli ovaj članak