“SDA ulazi u vlast s NES-om i DF-om”

2 min. čitanja

Ponovo je aktuelizirana priča ko će formirati vlast u Unsko-sanskom kantonu (USK), iako je od Općih izbora u Bosni i Hercegovini prošlo skoro pet mjeseci. Posljednjih dana spominju se dvije opcije, a obje uključuju Stranku demokratske akcije (SDA).

Nekoliko visokopozicioniranih stranačkih funkcionera prvo je najavilo mogućnost koalicije Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) te Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK), Naše stranke i Naroda i pravde (NiP) u okviru Bloka B3, a od sinoć je prema nezvaničnim informacijama ipak izvjesnija opcija (SDA, Narodni evropski savez -NES (bivša A-sda), DF i Stranka za Bosnu i Hercegovinu – SBiH).

Na društvenim mrežama pojedinci prozivaju SDA da je sinoć “isporučila” kanton NES-u, a povodom takvih komentara oglasio se  istaknuti član SDA i ratni kmandant Hamdija Abdić Tigar.

“Ko je prije 4 godine isporučio kanton ASDA? Pitanje za urednika ovog teksta. SDA ulazi u vlast na kantonu nakon 4 goddine zajedno sa NES-om i DF-om što znači da nikom nije isporučila vlast“, napisao je Hamdija Abdić na društvenim mrežama.

Izgledno je da će Blok B3 (NIP, Pomak, Naša stranka) na kraju ostati bez vlasti iako su na sve moguće načine pokušali doći do iste, a jedan od načina je i izdaja NIP i Naše stranke koalicije Trojka, pa i Šestorka, prilikom čega su izdali SDP, odnosno NES.

Podijeli ovaj članak