Danas oblačno sa kišom, na planinama će biti i snijega, a već sutra novi preokret

2 min. čitanja

Jutros je u našoj zemlju pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem sjeveroistoku Bosne je zabilježena kiša.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Sanski Most 3; Ivan Sedlo 4; Sarajevo 5; Tuzla, Zenica 6; Livno 7; Široki Brijeg 8; Gradačac, Mostar 9; Bihać, Neum 12.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u sjevernim područjima Bosne, a poslije podne i dio noći u većem dijelu naše zemlje. Na planinama se očekuje slab snijeg. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini prije podne jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 16 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje poslije podne. Dnevna temperatura oko 8 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu od 11 do 15°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

Podijeli ovaj članak