Lista zemalja sa najzgodnijim ljudima: Možete li pretpostaviti ko je na prvom mjestu?

2 min. čitanja

Objavljena je neobična analiza i top lista – znate li iz koje države dolaze najatraktivniji ljudi? Vjerovali ili ne, iz Indije. Ili je to barem rezultat nove studije brenda kupaćih kostima Pour Moi koja je provedena na osnovu analize hiljadu objava na Redditu o atraktivnim nacijama.

Istraživači su analizirali svaku objavu na Redditu u kojoj se spominju riječi atraktivan, seksi, lijep, zgodan, dobro izgleda i slično, a u vezi s fizičkim izgledom osoba iz pojedine zemlje. Uz Indijce i Indijke povezivalo se najviše pozitivnih komentara na izgled i tako su zasjeli na prvo mjesto ljestvice.

Slijede ih Amerikanke i Amerikanci, dok su se na trećem mjestu ljestvice Pour Moija našli ljudi iz Švedske. U top 10 našlo se mjesto za još tri evropske nacije – Francuze na sedmom mjestu, Italijane na osmom i Dance na desetom mjestu.

Na listi nema Bosne i Hercegovine, a kada je riječ o našim susjedima, samo jedna država upala u ovu “prestižnu listu” – Hrvatska. U analizi Pour Moija, stavljeni su na 42. mjesto najatraktivnijih nacija svijeta od ukupno njih 50.

Uz Hrvatsku jedina zemlja iz regije koja se spominje u ovom istraživanju je Albanija, koja je zasjela na 47. mjesto liste.

50 zemalja s najatraktivnijim nacijama prema studiji Pour Moija:

Indija

Sjedinjene Američke Države

Švedska

Japan

Kanada

Brazil

Francuska

Italija

Ukrajina

Danska

Poljska

Ujedinjeno Kraljevstvo

Njemačka

Španija

Meksiko

Kina

Irska

Izrael

Nizozemska

Kolumbija

Norveška

Turska

Australija

Novi Zeland

Libanon

Rumunija

Pakistan

Češka

Finska

Grčka

Venezuela

Etiopija

Filipini

Tajland

Portugal

Vijetnam

Island

Mađarska

Somalija

Armenija

Belgija

Hrvatska

Saudijska Arabija

Egipat

Čile

Kuba

Albanija

Latvija

Indonezija

Švicarska

Podijeli ovaj članak