Povodom Dana nezavisnosti BiH: Sarajevske ulice u prazničnom ruhu

2 min. čitanja

Radnici preduzeća Park od jučer su počeli u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine postavljati državne zastave i ukraÅ”avati veće ulice i trgove povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ekipe preduzeća Park ni obilne sniježne padavine, niti enormno povećanje obima posla zbog snjega, nisu spriječile da sarajevske ulice “obuku” u svečarsko ruho i ukrase ih kako to i dolikuje kada se proslavlja državni praznik.

Sve veće i frekventnije ulice u Sarajevu ukraÅ”ene su državnim zastavama. UkraÅ”avanje je počelo jučer ujutro iz ulice MarÅ”ala Tita, gdje su iznad pjeÅ”ačke i kolovozne zone postavljene sajle na kojima su nanizane zastave Bosne i Hercegovine.

Zastave su postavljene na potezu od Vječne vatre sve do Velikog parka i Trga djece Sarajeva, krase i glavnu saobrajnicu počev od ulice MarÅ”ala Tita pa glavnom saobraćajnicom sve pram prema Nedžarićima.

Na postoljima na stubovima javne rasvjete postavljene su zastave naÅ”e domovine sve od općine Centra, kroz Novo Sarajevo kroz Novi Grad, konkretno do naselja Stup.

Na isti način ukraÅ”ena je i dionica u suprotnom smjeru, prema gradu, te od Skenderije Obalom Kulina bana sve do Vijećnice. Sutra u jutarnjim satima svečarski dekor povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će postavljen i u ulici Ferhadija, iznad pjeÅ”ačke zone.

Ekipa preduzeća Park zastavama Bosne i Hercegovine i Općine ukrasila je i najprometniji ulice u VogoŔći. Zastave su kao i u gradskim općinama postavljene u postolja na stubovima javne rasvjete i to u ulicama JoÅ”anička, Omladinska, Igmanska, Akifa ef. Biserovića, te u drugim ulicama. Za uređenje vogoŔćanskih ulica preduzeće Park angažirala je Općina VogoŔća.

Dekor od državnih zastava na sarajevskim ulicama ostat će tokom cijele sedmice odnosno u danima prije i neposredno poslije proslavljanja 1. marta- Dana nezavisnosti BiH. Preduzeće Park svim državljanima Bosne i Hercegovine ovim putem upućuje čestitke povodom Dan nezavisnosti domovine.

Podijeli ovaj članak