Nakon Pule, za “cajke” rampa i u Osijeku: Ovaj grad je metropola, turbo folk nije naš identitet

2 min. čitanja

Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka, podržao je svog kolegu iz Pule te zabranio održavanje koncerata izvođača narodne muzike u ovom hrvatskom gradu.

Nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio održavanje koncerata Ane Bekute, Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe i ostalih u Puli, pojavila se informacija kako će se ti koncerti održati u Osijeku.

Međutim, od toga neće biti ništa jer je Radić zabranio njihovo održavanje u ovom gradu koji se nalazi u blizini hrvatske granice sa Srbijom.

– Osijek je srednjoevropski grad koji ima naglašenu evropsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog ljeta kulture koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi. Osijek je također grad koncerata, zabave i druženja. Iako nisam mislio kako će se u prioritetima koje dnevno obavljam naći i pitanje ko će unajmiti dvoranu za koncerte, neke granice treba postaviti, rekao je Radić.

– S obzirom na to identitet grada koji razvijamo i kojem stremimo, ovakva ‘promocija‘ zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim utjecati na to šta će ko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnost, istakao je, između ostalog, on.

 

Podijeli ovaj članak