Čović i Špirić nakon sjednice: “Ako bude izmjena Izbornog zakona – bit će i konsenzusa”

2 min. čitanja

Nakon sjednice Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, na kojem je 15 delegata položilo zakletvu, prisutnima se obratio Dragan Čović, delegat iz hrvatskog reda naroda.

Prije izbora rukovodstva doma, novoizabrani delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH su položili i potpisali svečanu izjavu nakon čega su osnovana tri kluba delegata konstitutivnih naroda: Klub delegata bošnjačkog naroda; Klub delegata hrvatskog naroda i Klub delegata srpskog naroda, te izabrani predsjednici klubova.

Napomenimo da je za predsjedavajućeg Kluba bošnjačkog naroda imenovan Šefik Džaferović, a o imenu zamjenika predsjedavajućeg će se naknadno odlučiti. Predsjedavajuća Kluba hrvatskog naroda je Marina Pendeš, a njen zamjenik je Zdenko Ćosić. Na čelu Kluba srpskog naroda je Sredoje Nović, a za njegovog zamjenika je imenovana je Snježana Novaković Bursać.

“Drago mi je da smo posao danas završili relativno brzo. Ja sam uvjeren da nas 15 koji smo izabrani da ćemo služiti Ustavnu BiH, da ćemo korektno raditi svoj posao i činiti tako da ćemo napraviti zaokret i značajnu promjenu u odnosu kako smo radili do sada”, poručio je Čović.

Nikola Špirić, delegat iz reda srpskog reda naroda rekao je da očekuje da neće biti blokada, da će biti postignut dogovore.

Na pitanje novinara o tome da li će biti konsenzusan oko izmjena Izbornog zakona, on je odgovorio:

“Ako bude izmjena, bit će i konsenzusa. Mislim da je to moguće i da ćemo to postići u ovome mandatu.

Podijeli ovaj članak