Blinken uputio ohrabrujuću poruku za bh. građane nakon razgovora sa Konakovićem

1 min. čitanja

Antony Blinken, američki državni sekretar, oglasio se večeras na svojim društvenim mrežama nakon što je razgovarao sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

Blinken i Konaković su u telefonskom razgovoru pričali o važnosti euroatlantskih integracija u kontekstu stabilnosti u zemljama Zapadnog Balkana.

Razgovora je bilo i o bilateralnoj saradnji i potrebi izdizanja iznad stranačke politike. Američki državni sekretar je uputio ohrabrujuću poruku i naznačio punu podršku BiH na euroatlantskom putu.

Spoke today with Bosnia and Herzegovina Foreign Minister @DinoKonakovic about our continued support for BiH’s institutions and how to enhance our bilateral relationship. We also discussed the critical reforms needed for BiH to forge ahead on the Euro-Atlantic path.

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) February 13, 2023

– Sa ministrom Konakovićem sam razgovarao o našoj kontinuiranoj podršci institucijama BiH i kako unaprijediti naše bilateralne odnose. Također smo razgovarali o ključnim reformama koje su potrebne da bi BiH krenula naprijed na euroatlantskom putu, rekao je Blinken.

Šef bh. diplomatije, Elmedin Konaković, danas je nakon razgovora sa Blinkenom najavio detaljniji sastanak u SAD-u.

Podijeli ovaj članak